Güncel Haberler Son Dakika 

Mavi Karadeniz Tekrar Satışta

Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde satışı tartışmalara konu olan Mavi Karadeniz Gemisi için bugün ikinci kez satış ihalesi gerçekleştirilecek.

Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde satışı tartışmalara konu olan Mavi Karadeniz Gemisi için bugün ikinci kez satış ihalesi gerçekleştirilecek. İlk ihale için muhammen bedel 9 Mart’ta bir milyon 691 bin TL olarak belirlenirken, yapılan ihaleyle gemi 4 milyon 800 bin TL’ye satılmıştı. Ancak Mavi Karadeniz Gemisi’ni ihale yoluyla satın alan kişi parayı yatırmayınca geminin satışı iptal olmuştu.  Mavi Karadeniz Gemisi için bu kez 16 Mayıs’ta 3 milyon TL muhammen bedel belirlendi.

2 ay gibi bir sürede sadece muhammen bedel üzerinden 1 milyon 308 bin 193 TL değeri artan gemi, bugün bir kez daha açık teklif usulüyle satışa çıkarılıyor. Beşikdüzü’nde limana demirlenerek restorana dönüştürülmesi istenen gemi, borçlarıyla gündemden düşmeyen belediye tarafından elden çıkarılıyor. İhale bugün saat 14:00’te Beşikdüzü Belediye Başkanlığı Encümen toplantı salonunda Belediye Encümeni huzurunda yapılacak.

Songül MAZLUM Günebakış

En son Haberler