Diğer Haberler Son Dakika 

Halkımıza Önemli Duyuru

Saygıdeğer Hemşehrilerimiz;

Dünyayı ve ülkemizi tehdit eden Koronavirüs ile mücadele kapsamında Sağlık Bakanlığımız ve İçişleri Bakanlığımızın talimatları ile önlemler alınmakta ve uygulanmaktadır.

Beşikdüzü İlçemizde başta Kaymakamımız Sn. Şakir Öner Öztürk olmak üzere, Beşikdüzü Belediyemiz, Jandarma Komutanlığımız, Emniyet Müdürlüğümüz, Sağlık Grup Başkanlığımız ve kamu kuruluşları ile yoğun mücadele içerisindeyiz.

Beşikdüzü Belediyesi olarak bu süreçte hiç bir il ve ilçede olmadığı kadar bu salgını önemsedik ve önlemler aldık, almaya da devam edeceğiz.

Sağlık Bakanlığımız verilerine göre il genelinde maalesef Trabzon Türkiye’de ilk sırada.

Doğal olarak il ve ilçe Hıfzıssıhha kurullarımız ek tedbirler aldı.

Alınan bu önlemleri Belediyemiz anons sisteminden duyuracağız, ancak daha geniş kitlelerin duyması için bilgilendirme ihtiyacı duydum.

Alınan kararlara uyulması sağlığımız için çok önemli.

Daha dikkatli olunması ve hiç kimsenin mağdur olmaması için herkesin dikkatini rica ediyorum.

Unutmayalım ki Koronavirüs alacağımız tedbirlerden daha güçlü değildir.

Her şey sağlığımız için.

HIFZISSIHHA KURULLARIMIZIN ALDIĞI EK TEDBİRLER:

1 – Değerli hemşehrilerimiz İlçe hıfzıssıhha kurulu kararıyla ilçemizdeki apartman ve sitelerin ortak kullanım alanlarında apartman toplantısı,oturma,gün,doğum günü kutlaması vb hiçbir toplu etkinlik yapılamayacaktır.
Karar site ve apartman yöneticiler tarafından uygulanacak,görünür bir yere asılacaktır,aksi takdirde adli ve idari işlemlerden site ve apartman yöneticileri de sorumlu olacaktır.

2 – Değerli hemşehrilerimiz kış ayları nedeniyle kapalı alanlarda vakit geçirililen bu sureçte evlerde misafir kabulünün salgının bulaşmasını artırdığı göz önüne alındığında evlere misafir kabul edilmemesi büyük önem arz etmektedir.
Evlerde gün,mevlit,taziye vb toplulukları bir araya getiren etkinliklere müsade edilmeyecektir.
Uygulamanın takibi muhtarlar ve apartman site yöneticileri tarafından gerçekleştirilecektir.

3 – Değerli hemşehrilerimiz
Koronavirüs tedbirleri kapsamında cenaze namazlarına katılım 30 kişiyle sınırlandırılmıştır.Ayrıca cenaze evlerinde akşamları toplu olarak bir araya gelmekten mutlaka kaçınılmalıdır.

4 – Değerli hemşehrilerimiz
Koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasından istisna tutulan bazı vatandaşların bu durumu suistimal ettiği anlaşılmıştır.İşleri veya görevleri dolayısıyla istisna tanınan kişilerin çalıştıkları yerler dışında görülmesi halinde haklarında adli ve idari işlem yapılacaktır.

Saygılarımla.

           Ramis UZUN

Beşikdüzü Belediye Başkanı

En son Haberler