Bizden Haberler Son Dakika 

Alperen Dadandı”Mars’ta Hayat Hikaye’si”

Resullü mahallesinden Yıldız & Osman Dadandı çiftinin  oğlu Alperen Dadandı’yı bu başarısı için tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz.

http://www.goreleden.com’den sitesi Haberi

Milli Eğitim Bakanlığı ile Bilge Çocuk dergisi ile işbirliğinde düzenlenen “Mars’ta Hayat Hikaye Yarışması” ödülleri, 28 Eylül 2019 Cumartesi günü İstanbul Temapark’ta, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un teşrifleriyle gerçekleşen ödül töreniyle sahiplerini buldu.

Türkiye’de hikayeciliğin ve hikaye yazarlığının gelişimine katkı vermek ve yetenekli çocukları keşfetmek amacıyla düzenlenen ve ülkemiz genelinden ortaokul öğrencilerinin büyük bir katılım gösterdiği “Mars’ta Hayat” konulu hikaye yarışmasında, jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucu, İlimiz Görele Ortaokulu öğrencisi Alperen Dadandı, hikayesiyle Türkiye 5.liğine layık görülmüş olup, ödülünü düzenlenen törende, Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk’un elinden aldı.
Törende konuşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, çocukların olduğu yerde sadece çocukların konuşması gerektiğini söyledi.
“Biz burada Türkiye’nin geleceği için varız, biz burada sizler için varız, biz burada bu topraklar için varız, kendi değerlerimiz için varız” diyen Sayın Bakanımız Selçuk, öğrencilere yönelik olarak: “Bugün bir dergiyle hepinizin Mars’la ilgili bir hikaye yarışmasına katılıyor olması aslında niye umutlanmamız, heyecanlanmamız gerektiğini gayet güzel açıklıyor. Sizin buradaki faaliyetleriniz içerisinde bulunmaktan son derece memnunum. Bunların sayısı artarak devam edecek. Yeter ki sizler bu ülkeye sahip çıkın. Yeter ki sizler okullarınızda, derslerinizde Türkiye’nin geleceği için heyecanlanın.” diye konuştu.
Ödül töreni sonrası, ülkemizin dört bir yanından gelen çocuklar oyun alanlarında eğlendi.
Giresun İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, öğrencilerin, akademik başarının yanına, kültürel ve sanatsal başarılar da eklemelerinden duyduğu mutluluğu dile getirirken, “Mars’ta Hayat” Hikaye Yarışmasında Türkiye 5.si olan dolayı öğrencimiz Alperen Dadandı’yı tebrik ederek, kendisine destek olan herkese de teşekkür etti.

Haber ve Fotoğraflar alıntıdır.

En son Haberler