Son Dakika Yöresel Haberler 

Yine Yangın Yine İtfaiye Yok

Tonya’nın Çayıriçi Mahallesi’nde bir evde çıkan yangın korku ve paniğe neden oldu. İlçede itfaiye aracının bulunmamasıyla çevre ilçeden yardım isteyen vatandaşlar, itfaiye olay yerine gelinceye kadar kovalarla su taşıyarak yangını söndürmeye çalıştı, ancak başarılı olamadı. Can kaybının olmadığı yangında, bir ev yanarak kül olurken bir bakkal ve kahvehanede kullanılamaz hale geldi.

Yangın, dün saat 22.00 sıralarında Çayıriçi Mahallesi’nde meydana geldi. Fatih Kandil’e ait evin bacasında başlayan yangın kısa sürede, şiddetli rüzgârın etkisiyle büyüdü. Alevler, alt katında kahvehane ve bakkalın bulunduğu 2 katlı evi sardı. Korku ve panik yaşayan Fatih Kandil’in eşi ve çocukları, komşuların yardımıyla binadan dışarı çıkartıldı. Evde başlayan ve giderek büyüyen yangıniı söndürmek için çevrede toplanan kalabalık seferber oldu. İlçede itfaiye aracının bulunmamasıyla çevre ilçeden itfaiye aracı yardımında bulunan vatandaşlar, ellerindeki kovalarla su taşıyarak yangını söndürmeye çalıştı, ancak başarılı olamadı.

TEPKİ GÖSTERDİLER

Vakfıkebir ilçesinden gelen itfaiye ekiplerince müdahale edilen yangın, uzun uğraşlar sonucu kontrol altına alındı ve saatler sonra söndürüldü. Vatandaşlar, Tonya’da itfaiye aracının olmamasına tepki gösterdi, her yangında başka ilçelerden yardım istemek zorunda kaldıklarından yakındılar.

Yaklaşık 5 saat süren müdahalenin ardından yangın kontrol altına alınırken iki katlı binadaki ev tamamen yandı. Kahvehane ve bakkalın kullanılamaz hale geldiği belirtildi.

http://www.tonyahaber.net

En son Haberler