Güncel Haberler Son Dakika Yöresel Haberler 

Beşikdüzü’nde Park Krizi

Şehit Üsteğmen Erdal Kurtoğlu parkının kentsel dönüşümle yıkılması ve yerine bir proje hazırlanması üzerine Beşikdüzü Kentsel Dönüşüm Dayanışma platformu, konuyu mahkemeye taşımıştı.

Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi, bununla yetinmeyen Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu, yeniden imar değişikliği yaparak askıya çıkmadan, yasal 15 gün şikayet süresini beklemeden bu sabah ilk kepçeyi vurmaya kalktı.

Bir kaç ağacın da kesildiği yıkıma platform üyeleri tepki gösterdi.

Belediye çalışanları ile gerginlik yaşanırken yıkımdan vazgeçildi.

Ardından platform sözcüsü avukat Neslihan Çıtlak, açıklama yaptı. Çıtlak yaptığı açıklamada bu sürecin takipçisi olacaklarını ve “Beşikdüzü Beşikdüzülülerindir” diyerek, “Bu dava sonucunda karşı tarafın savunması alınmadan, kesin olarak yürütmeyi durdurma karar verildi. Bu karardan 2-3 gün sonra yeni yapılan imar planı çerçevesinde burası tekrar imar planında park alanı olarak gözükmedi, yeniden satışa çıkarıldı. Ama ne var ki bizim aldığımız yürütmeyi durdurma kararı imar kanunun 8 ve 19 maddeleri gereğince karar kesinleşinceye kadar, İtiraz etme süreci var. O itiraz süreci bittikten sonra itirazlar değerlendirilip, belediye tarafından karara bağlanıp o şekilde kesinleşiyor. Ağaçların kesilmesi, zarar verilmesi hem Türk Ceza Kanunu’nda mala zarar verme, hem görevi kötüye kullanma, hem de Beşikdüzü halkının çevre hakkını gasp etmektedir” ifadelerini kullandı.

Grup yapılan açıklama sonrasında olaysız bir şekilde dağıldı.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İYİ Parti Beşikdüzü ilçe başkanı Mustafa Zeki Bayram “Bugün Sarıkamış şehitlerimizin ruhlarını yad etmek için Sis Dağına yürüyüş yapıldığı sırada, bu vatan için şehit olan P. Üsteğmen Erdal Kurtoğlu parkındaki ağaçları kesip, birilerine rant için insanların rahat oturup istiratini yaptığı parkı, yok etmeye çalışanları tarih gelecekte kara harflerle yazacak. Beşikdüzü her zaman vardır, yalnız sizler olmayacaksınız” ifadelerini kullandı. 

www.haber61.net

En son Haberler