Güncel Haberler Son Dakika Yöresel Haberler 

Bölgenin En Büyük Sığınağı Bulundu

Tonya ilçesi kırsalında güvenlik güçlerince düzenlenen operasyonda tespit edilen PKK’lı teröristlerin sığınağında, çok sayıda yaşam ve gıda malzemesi ele geçirildi. 12 metrekarelik banyo ve tuvaletin de bulunduğu sığınakta, bölgedeki karın eritilerek suyun sığınağa taşınmasını sağlayan sistem olduğu tespit edildi.

Tonya’nın Kalınçam Mahallesi Botamışkaya yaylasında terör örgütünün kış üslenmesi için hazırladığı bir sığınak ele geçirildi. Sığınağın 50 metre yakınında bir de depo bulundu.

KAR SUYUNU SIĞINAĞA TAŞIYORLAR

5 komando timi, 3 JOPER ve 2 JÖH timinin yanı sıra, 5 kobra aracı ve bir helikopterin de katıldığı operasyonda ele geçen sığınağın küçük bir evi andırdığı ortaya çıktı.

Sığınakta soba, battaniye, mutfak malzemesi bulundu. Kar sularının eritilerek sığınağa kadar uzanmasını sağlayan bir sistemi olduğunu ortaya çıkan jandarmanın, yaşam malzemelerinin yanı sıra ele geçirilen çok sayıda örgütsel dokümanın incelemeye alındığı öğrenildi.

TERMAL PANÇO CİHAZI DA BULUNDU

Sığınak ve depoda yapılan aramalarda 58 farklı yaşam malzemesi bulunduğu öğrenildi. Termal kameralara yakalanmamak için sığınakta termal panço bulan jandarma birlikleri, sığınağın girişinin 50 santimetre çapında olduğunu belirlendi. Sığınak ve depoda, soba, radyo, şemsiye, pil, halı, telsiz, konserve, yer sofrası, gaz lambası, battaniye, tencere, çaydanlık, üçlü ocak, ayakkabı, dış fırçası, hamur mayası, çatal, kaşık, sabun ve şampuan gibi çok sayıda malzeme ele geçirildi.

Operasyonların bölgede devam ettiği, bölgedeki sığınakları bildiği belirlenen ve önceki gruptan tek kalan İranlı, KAWA kod adlı teröristin sağ olarak ele geçirilmesi için çalışmaların aralıksız olarak sürdürüldüğü öğrenildi.

Geçtiğimiz bahar aylarında, Kalınçam Mahallesi Erikbeli Yaylasında, orman içinde çok sayıda mühimmat ele geçirilmişti.

 

http://www.tonyahaber.net

 

En son Haberler