Güncel Haberler Son Dakika Yöresel Haberler 

Ayıya Dayı Demedi

Ayının saldırdığı çoban yaralandı.

Gümüşhane’nin Karamustafa Yaylası’nda küçükbaş hayvanlarını otlatan 43 yaşındaki çoban Vehbi Boz, ayının saldırısına uğradı.

Köpeklerin ayıya saldırması ile hayatını kurtaran Boz, kollarından ve karın bölgesinden darbeler aldı. Telefonla aradığı ormancının sayesinde hastaneye kaldırıldı.

Trabzon’un Tonya İlçesine bağlı Karaağaçlı Mahallesi’nden olan Vehbi Boz, yaklaşık 15 gün önce Gümüşhane’nin Karamustafa Yaylası’nda keçilerini otlatırken ayının saldırısına uğradığını söyledi.

Vehbi Boz saldırı anını şöyle anlattı: “Gümüşhane’nin Karamustafa Yaylası’nda çobanlık yapıyordum, mallarım ormana doğru girince ben de peşlerinden gittim. Ormandan keçilerimi açıklığa doğru çıkarırken ayı geldi, arkadan bana saldırdı. Bana vurdu ve yere düşürdü. O anda bir şok geçirdim, yukarı kalktığımda ayıya bakarak ben de ona vurdum. Ayı yere düşünce ıslık çaldım, bağırdım. Köpekler gelip saldırınca ona, ben hayatımı kurtardım. Sonra, Erol abi diye bir ormancı var, o geldi, aldı beni. Yayladan aşağı inerken ambulansı aradı. Ambulansla hastaneye geldim. Pansumanımı ve aşılarımı yaptırdım, şu anda sağlığım yerindedir.”

Yaz aylarında küçükbaş hayvanlarını Gümüşhane yaylalarına götüren Boz, havaların soğuması ile geri döndüğünü ifade etti.

http://www.tonyahaber.net

En son Haberler