Diğer Haberler Son Dakika 

Kadırga Açık Camii Şadırvanı Açıldı

Kadırga Yaylası’nın sembolü Açık Camiye Üsküdar Belediyesi tarafından yaptırılan şadırvan ve WC bugün Cuma Namazı’ndan önce Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen tarafından törenle hizmete açıldı.

Üsküdar Belediye Başkanı Av. Hilmi Türkmen, bundan böyle Kadırga Açık Camii’nde şadırvan ve WC için para toplanmayacağını söyledi

Törende bir konuşma yapan Üsküdar Belediye Başkanı Av. Hilmi Türkmen, çocukluğunda Kadırga Açık Camii’nde abdest almak ve su içmek isteyenlere çok su sattığını ifade ederek, “Tabi zaman değişti, Türkiye değişti, şartlar değişti. Kadırga’da değişmek zorunda. Geleneklerimize bağlı kalmak suretiyle değişime ayak uydurmak zorundayız. Biz buralara bir misafir getiririyoruz. İnanır mısınız, misafirimizi davet ederken ilk düşündüğümüz ve endişe ettiğimiz konu, şu Kadırga’da Cuma Namazı önce nerde abdest aldıracağız, nerede lavaboya gidecek hepimiz endişe ediyoruz. Ben şahsen bu endişeyi çok yaşadım. Geçen yıl yine burda şenlikte dedik ki, Allah nasip eder de ömrümüz vefa ederse, bu Camimize Trabzonlular’a, Gümüşhaneliler’e ve Giresunlular’a yakışır ve yaraşır bir hem şadırvanı abdesthanesi lavabosuyla bir eser yapalım istedik. Ben huzurlarınızda bu eserin inşaatında kendilerine destek olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Törene RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Sayıştay Üyesi Mustafa Atalar,  Şalpazarı Kaymakamı Murat Beşikci, Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, Tuzla Belediye Başkan Yrd. Ahmet Çabuk ve AK Parti Şalpazarı İlçe Başkanı Zeki Çabuk ile çok sayıda vatandaş katıldı. Vatandaşlar konuşma yapan Belediye Başkanı Hilmi Türkmen‘e, “Allah senden razı olsun” diyerek destek verdi. Tören, Gümüşhane Müftüsü Osman Ayas‘ın yaptırdığı amin duasıyla tamamlandı.

Üsküdar Belediye Başkanı Av. Hilmi Türkmen daha sonra beraberindekilerle birlikte Kadırga Açık Camii’ne girerek Cuma namazı kıldı. Trabzon Valisi Yücel Yavuz da Kadırga Açık Camii’ne gelerek Cuma namazını burada kıldı.

AnaSayfa

 

En son Haberler