Bizden Haberler Kadırga Yaylası Haberleri Son Dakika Yöresel Haberler 

Kardeşler Kadırga Yaylasında Buluştu

Trabzon ve Gümüşhane topraklarında bulunan Kadırga Yaylası Otçu Şenlikleri bugün (21.07.2017) yapıldı.
Yıllar sonra ilk kez Ağasar Otçusu Kadırga Yaylası horon düzüne çıktı.
Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız , Üsküdar Belediye Başkanı Av. Hilmi Türkmen, Tuzla Belediye Başkanı Ahmet Çabuk’un katıldığı Kadırga Yayla şenliğinde kardeşler buluştu. Özkürtün, Maçka, Tonya ve Şalpazarı Belediyesinin ortaklaşa düzenlediği Kadırga Otçular şenliğine yaklaşık 27 bin kişi katıldı. Sait Uçar, Zeynep Başkan, Cimilli İbo, ve Çayan Hüseyin’in sahne aldığı Kadırga Otçu haftasına katılanlar doyasıya horon tepti.Manevi iklimin yoğun yaşandığı 500 yıllık tarihi üstü açık kadırga camiinde cuma namazı kılındı.
Üsküdar Belediye başkanı Av. Hilmi Türkmen “ben kadırga için elimi taşın altına koyarım, çocukluk yıllarımın en güzel anılarını yaşadığım benimde su sattığım en çokta cuma namazı saatinde abdest aldırdığım yıllarım aklıma geldi.Ben kadırga için elimi taşın altına koymayı kendime borçlu bilirim gelin birlik olalım güzelleştirelim.Cuma namazında Gümüşhane müftümüzün dile getirdiği gibi “su ve tuvalet sorununu çözelim” yıllardır kadırga yaylası Trabzon’un mu Gümüşhane’nin mi diye tartışılıyor bu yayla hepimize yeter gelin kardeşçe dostça yaşayalım” dedi.
27 bin kişinin buluştuğu otçular haftası şenliğinde kardeşlik ve dostluk mesajı verildi.Kadırga Otçu haftası şenliği Mavi Karadeniz ekranlarında canlı yayınlandı.

http://www.salpazarigundem.com

En son Haberler

2 Thoughts to “Kardeşler Kadırga Yaylasında Buluştu”

  1. MUHAMMET

    BEŞİKDÜZLÜLER KATILMADI MI? BU ŞENLİĞE

    1. Evet katıldı ama bu yazı alıntı

Comments are closed.