Son Dakika Spor Gündemi 

Şenol Güneş Stadyumu Açıldı

Açılışta konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trabzonspor’un yeni stadının adını Şenol Güneş Stadyumu olarak açıkladı.

Akyazı Spor Kompleksi’nin açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Katar Emiri Temim bin Hamed Al Sani’nin katılımıyla gerçekleştirildi. Açılışa ayrıca bazı bakanlar, milletvekilleri, siyasiler, bürokratlar, spor adamları, geçmişte Trabzonspor kulübüne hizmet etmiş eski başkanlar, futbolcular ve vatandaşlar katıldı.
Stat açılışına olan yoğun ilgi nedeniyle stat çevresindeki yollar adeta kilitlenirken, heyet güçlükle stada ulaştı.
Çok sayıda taraftar ve öğrencilerden oluşan grup da Avni Aker Stadı’ndan sahile kadar yaptıkları veda yürüyüşünün ardından otobüslerle stada hareket ettiler. Açılış öncesi Trabzon Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından stat koltuklarına 40 bin Türk bayrağı ve 7 bin de Katar bayrağı bırakıldı.
Tören öncesinde Trabzonspor’un tarihini anlatan bir tanıtım filmi gösterildi. Şehitler için yapılan saygı duruşunun ardından Katar ve Türk milli marşları dinlenildi. Milli marşlar okunurken tribünlerden Türk bayrağı ve “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez” yazan dev pankart açıldı. Şehitler için Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi, dua edildi.
Protokol konuşmaları ve Mazlum Kiper’in anlatımıyla bordo-mavili kulübün 50 yıllık tarihinden daha önce yayınlanmamış özel görüntüleri içeren bir video mapping etkinliği yer aldı.
Trabzonsporlu eski futbolcular bir gösteri maçı yaptı. 80 Jenerasyonu takımında Şenol Güneş, Necmi Perekli, Ali Kemal Denizci, Serdar Bali, Mehmet Ekşi, Bekir Barçın, Necati Özçağlayan, Ali Yavuz, Hüsnü Özkara, Hüseyin Tok ve Turgay Semercioğlu forma giyerken, 90 Jenerasyonu takımında ise Metin Aktaş, Jacek Cyzio, Çağdaş Atan, Ünal Karaman, Orhan Kaynak, Lemi Çelik, Hami Mandıralı, Hamdi Aslan, İbrahim Yattara, Fatih Tekke ve Burak Yılmaz forma giydi.
24 Kasım 2013 tarihinde temeli atılan Akyazı Stadı, 41 bin 461 koltuk kapasitesine sahip. Trabzon’un Akyazı mevkinde denize dolgu yapılarak inşa edilen Akyazı Stadı, Türkiye’nin deniz yüzeyi doldurularak inşa edilen ilk stadı. Fore kazık sistemi kurularak inşa edilen Akyazı Spor Kompleksi’nin etrafı da 24 saat yaşanılabilir şekilde tasarlandı. Türkiye’de ilklerin kullandığı Akyazı’da çatı sistemi de kendi kendini temizleme özelliğine sahip.

www.dogruhaber61.com

akyazi-stadi3

En son Haberler