Güncel Haberler Son Dakika 

Fındık Destek Üçreti Açıklandı

Fındık üreticisine bu yıl verilecek destek ücreti açıklandı ! Fındık üretici belgesine sahip kişilere 2016 yılı ürünü için dekar başına 170 lira alan bazlı gelir desteği ödemesi yapılacak.
Fındık üretici belgesine sahip, kamu kurum ve kuruluşları hariç gerçek ve tüzel kişilere 2016 yılı ürünü için dekar başına 170 lira alan bazlı gelir desteği ödenecek. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının “Fındık Üreticilerine Alan Bazlı Gelir Desteği Ödenmesine Dair Kararın Uygulanmasına İlişkin Tebliğ”i Resmi gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Buna göre, Fındık Alanlarının Tespitine Dair Karar ile belirlenen ve ruhsat verilen sahalarda fındık yetiştiriciliği yapan fındık üretici belgesine sahip, kamu kurum ve kuruluşları hariç gerçek ve tüzel kişilere 2016 yılı ürünü için dekar başına 170 lira alan bazlı gelir desteği ödemesi yapılacak. Destek için başvurular 2016 üretim yılında çiftçi kayıt sistemi (ÇKS) ve fındık kayıt sistemine (FKS) kayıtlarını yaptırmış veya güncellemiş olmak kaydıyla, kararın yayımı tarihinden itibaren başlayacak ve 30 Aralık 2016 tarihi mesai bitiminde sona erecek.
Bu yıla ilişkin alan bazlı gelir desteği ödemeleri 2017 yılı içinde yapılacak.
Ödemeler, Ziraat Bankası aracılığıyla gerçekleştirilecek. Kararın uygulanması ile ilgili üreticilere yapılan toplam ödeme tutarının yüzde 0,2’si Ziraat Bankasına hizmet komisyonu olarak ödenecek.
Müracaat yılında ÇKS ve FKS’ye kayıtlı olmayanlar, fındık bahçesinde ara ziraatı yapanlar, gerçeğe aykırı beyanda bulunanlar veya belge ibraz edenler, Tarım Kanununun ilgili maddesine istinaden destekleme programlarından yararlandırılmamasına karar verilenler ile kamu kurum ve kuruluşları ile ortaklıkları destekten yararlanamayacak.
Haksız yere yapılan destekleme ödemeleri, ödeme tarihinden itibaren Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanununda belirtilen gecikme zammı oranları dikkate alınarak hesaplanan kanuni faiziyle geri alınacak.
http://www.haberbesikduzu.com

En son Haberler