Son Dakika Yöresel Haberler 

Beşikdüzü Belediye Başkanları 2

Murat Yılmaz (Bayraktar) ın kendi ağzından hayat hikayesi

 1340  (1923) Gümüşhane/Torul’un Karaçukur köyünde doğdu.  İlkokulu Şiran Çevrepınar köyünden Trabzon Vakfıkebir, Beşikdüzü okullarında okudu. Ortaokulu Gümüşhane leyli (yatılı) okulda okudu.  Lise öğrenimini Trabzon Lisesinde tamamlayarak 1945 yılında mezun oldu.

       1949 yılında Samsun-Vezirköprü-Mezra-Beşpınar-Trabzon-Köprübaşı-Şalpazarı-Sivas-Kangal-Alacahan Nahiyelerinde Gümüşhane Aydın tepe-Trabzon-Uzungöl-Beşikdüzü-Esiroğlu-Ankara-Ağaçören-Beydilli-Çayırhan nahiyelerinde Gümüşhane Demirözü-Sağlık Müdürlüğü sivil savunma uzmanlığı hizmetlerinde bulundu.

         Beşikdüzü Nahiye Müdürlüğü yaparken 27 Mayıs 1961 döneminde Beşikdüzü Belediye Başkanlığı görevinde bulundu. Bu görevine 1963 yerel seçimlerine kadar devam etti.

         1953 senesinde 1 senelik Nahiye Md. kursuna devam etti. Bu müddet içinde Türkiye ortadoğu 3`er aylık dönemler halinde olan amme enstitüsü kursuna devam ettim. Kursu başarıyla bitirdi.

         1974 emekli oldu. Şimdi Gümüşhane İli Özkürtün beldesi kara çukur Mahallesinde ikamet etmekteyim.

         Evlidir.

                             Erdinç KALAY

                             TRT Muhabiri

Muhammet TAŞ
TRABZON – Trabzon’un Beşikdüzü ilçesi eski Belediye Başkanları’ndan Murat Yılmaz (Bayraktar), umre için gittiği kutsal topraklarda geçirdiği kalp krizi sonucu 87 yaşında hayatını kaybetti.
Beşikdüzü Vardallı Mahallesi nüfusuna kayıtlı Murat Yılmaz (Bayraktar) 1960 ihtilalı sonrası 1.6.1962–18.11.1963 tarihleri arasında Beşikdüzü Belediye Başkanlığı görevinde bulundu.
İlçenin nahiye olduğu yıllarda bir dönem de nahiye müdürlüğü görevinde bulunan Murat Bayraktar, Gümüşhane Sağlık Müdürlüğü’nden emekli olduktan sonra uzun yıllar Trabzon’da yaşamını sürdürdü. Daha sonra mahallesi Vardallı’ya dönen eski Belediye Başkanı Murat Bayraktar, evli ve 4 çocuk babasıydı.

En son Haberler