Esrarengiz Yangınların Sır Kapısı Aralanıyor

31.01.2015 günü saat 23.50 sıralarında Beşikdüzü ilçesi Cumhuriyet Mahallesi Sabri Dilek Caddesi üzerinde bulunan Tedai şebeke hattı trafosu ile telekoma ait İnternet saha dolaplarına meçhul kişilerce düzenlenen yangın olayları üzerine polisin başlatmış olduğu geniş çaplı araştırma ve çalışmalar neticesini verdi.

Yangın olayının hemen artından olay yerine gelen polisin yapmış olduğu titiz ve geniş çaplı çalışmalar sonrasında iz ve delillerin incelenmesi çevre kameralarının görüntülerinin alınması sonrasında C.A isimli şahıs gözlem altına alınmış İ.C-G.0-S.K ve F.K isimli şahıslar ise şüpheli sıfatı ile haklarında adli işlem yapılarak Vakfıkebir Cumhuriyet Savcılığına sevk edilmişlerdir.

Gece vaktinde magandaların yakmış oldukları AKSA Çoruh EDAŞ’a ait elektrik trafonun da 2.500 tl. TELEKOM’a ait İNTERNET trafonun da ise 5.000 tl civarında maddi hasarın meydana geldiği ve tutulan hasar tespit tutanakları ile kundakçılar haklarında cezai işlemlerin başlatılmış olduğu öğrenildi.

Beşikdüzü ilçesinde 2012 yılından bugüne bazı esrarengiz yangın olayları meydana geliyor suçluları yakalanamayınca vatandaşlarımız tedirgin oluyorlardı..

  • 2011 ve 2012 yıllarında karyolaları alt geçitlerindeki aydınlatma elektrik sistemlerinin birkaç sefer yakılması.

  • 2012 yılında Beşikdüzü şehir merkezinde 29 çeşitli aracın geceleyin lastiklerinin kesilmesi.

  • 13 Şubat 2013 Beşikdüzü Adacık Öğretmen evinin iki katlı binasının gündüz vaktinde kundaklanarak yakılması.

  • 09 Nisan 2013 günü gecesi sahil parkları güzergahında bulunan Serender Parkı’nın lokal binasının kundaklanarak yakılması.

  • 29 Mayıs 2013 günü BEST-OTEL’in kundaklanarak yakılması.

  • 2013-2014 yıllarında çeşitli tarihlerde öğretmen lisesi bahçesinde bulunan 4 ayrı eski lojman binalarının yakılması.

Yukarıda tarihleri ve yerleri verilen yangın olaylarının failleri-suçluları hala yakalanamamış olmakla 31 Ocak 2015 günü Beşikdüzü şehir merkezinde meydana gelen yangın olayının faillerinin yakalanmış ve suçlularının ise suçlarını polis ifadelerinde itiraf etmeleri vatandaşlarımız tarafından memnuniyetle karşılandı.

Yetkililerden alınan bilgilere göre Büyükliman bölgesinde Vakfıkebir, Çarşıbaşı, Tonya ve Şalpazarı ilçelerinde son bir yıldır hemen hiçbir önemli hırsızlık olayları olmamasına rağmen Beşikdüzü ilçesinde çoğunluğu köylerde ev ve iş yeri araç hırsızlıkları dahil birçok hırsızlık olaylarının meydana gelmesi dikkat çekici olarak görülüyor.

Vatandaşlarımız ise polis tarafından failleri yakalanan son yangın olayından dolayı memnuniyetlerini bildirerek diğer yangın olaylarının ve failleri meçhul olan hırsızlık olaylarının da bir an evvel çözülmesini yangın ve hırsızlık şebekelerinin çökertilmesini bekliyorlar.

Haber Linki

En son Haberler