Bizden Haberler Sağlık Haberleri Son Dakika 

Eyüp Ali Hekimoğlu Duyguları

SAYIN KÖYLÜLERİM.
08.02.2015 akşam saatlerinde çok bariz hissetmediğim küçük bir kalp krizi sonucu akciğerimde ödem oluştuğundan, şiddetli göğüs ağrısı ve nefes darlığından dolayı ailem tarafından Fethiye devlet hastanesine götürüldüm. Acilde yapılan tespite göre tansiyonum 14-27 olarak ölçülmüş. Anında müdahale ettiler ama nefes almakta o kadar zorlanıyordum ki, anlatmak imkânsız. Artık her şeyin bittiğini sanıp kelime-i şehadet getirip çaresizlikle beni izleyen 42 yıllık eşime el sallayıp veda ettim.
Genel yoğun bakımda gözümü açtım. 6 gün ve gece yattıktan sonra Cumartesi günü evime geldim. Birkaç saat sonra yani Salı günü saat 05’de İzmir Buca Özel Tınaztepe Hastanesine gidiyorum. Kalbimden Anjiyo yapılacak ve eski stentlerin yerine mümkün olursa yenileri takılacak. Umarım ki yorgun ve zayıf kalbim bu operasyona dayanabilir.
Bu mesajı yazmamın nedeni muhtemel bir sondan korkum değil. Yoğun bakımda saniyeler yıl gibi geçer. Sadece düşünürsün. Hayatta yaptıkların ve yapmadıklarından duyduğun pişmanlıklar aklına gelir.
Sıhhat bakımından YOĞUN SİGARA İÇTİĞİME ve SPOR İLE YÜRÜYÜŞ YAPMADIĞIMA PİŞMANLIK DUYDUĞUMU belirtmek ve gençlere tavsiyede bulunmaktır.

SONUÇ OLARAK. Gençlerden özellikle istirham ediyorum. Ülkemin ortalama yaşı 75 olduğuna göre ve bunu 3 evre olarak hesaplarsak. İlk 25 yıl istenildiği gibi yaşanabilir. Ama son 25 yılı yani 50-75 yaş arasını sağlıklı geçirmek istiyorsanız ikinci 25 yıl olan 25-50 yaş arasındaki yaşantınıza çok dikkat ediniz. Kesinlikle tütünden uzak durun, spor yapamazsanız bile yürüyüşü sakın ihmal etmeyiniz, stresten kaçınınız, düzenli hayatınız olsun, ailenize daha fazla zaman ayırın, hoşgörülü olunuz, gıdanıza dikkat ediniz. İşte o zaman kaçınılmaz son (“Her can, ölümü tadacaktır; sonra bize döndürüleceksiniz.” Ankebût 57) daha sorunsuz gerçekleşecektir.
İnananların duası, inanmayanların temennisi bu aşamada manevi gücüm olacaktır.
Sevgi ve saygılarımla

Eyüp Ali Hekimoğlu Facebook sayfasından aynen alıntı yapılmıştır.

bizim reklam

En son Haberler