Son Dakika Yöresel Haberler 

Beşikdüzü’ne Yeni Hal Binası

Beşikdüzü ilçesinin Giresun ili Eynesil ilçe sınırı ile Vakfıkebir ilçesi Çamlık Köprüsü arasında kalan uluslararası sahil transit yolunun sağında ve solundaki 5.800 metrelik alanın ıslahı çevre düzenlemesi projeleri çerçevesinde Beşikdüzü Belediyesi düğmeye bastı.

Belirtilen alan üzerinde sahil yolu çevresinde çirkin görünümün kaldırılması modern şehircilik anlayışı ile planlanmış olan Beşikdüzü şehir girişinin üst, alt geçitlerin yapılması. Şehirlerarası otobüs terminali, her türlü ihtiyaca cevap verebilecek olan bir adet turistik restoran(lokanta) dinlenme alanları, kapalı yüzme havuzu, sinema, toplantı salonu modern pazar yeri gibi sosyal alanların yapılarak Beşikdüzü ilçesinin güzelleşip modern bir görünüm alması için sahil yolu üzerinde bulunan çirkin görünüm arz eden yerler temizlenip arındırılıyor.

Beşikdüzü Belediyesi ilk olarak sahil yolu üzerinde bulunan eski Mavi Kıyı Lokantası yanındaki 20 yıllık çöplük 8 dönümlük alanı temizledi, sebze ve meyve komisyoncularını küçük sanayii sitesinin yanına yeni yer yaparak taşınması, otobüs terminali arkasında bulunan icralı araçların işgal ettikleri park alanının temizlenmesi, alınan bilgilere göre oto galericilerinin yerini de boşalttırarak yeni yapılacak olan sosyal alanlar için kullanacak. Şehirlerarası otobüs terminali için ise Ağasar Köprüsü Şalpazarı yolu kavşağı ile sahil yolu arasında kalan 4 dönümlük arazinin kullanılması düşünülüyor.

Yapılan ıslahat çalışmaları ile ilgili olarak görüştüğümüz Beşikdüzü sebze ve meyve komisyoncuları (kabzımallarımız) Erdal Uzun, Tahsin Gündoğdu ve Eyüp Şenel özetle şu görüşlere yer verdiler:” Bizler belediyenin bizlere tahsis etmiş olduğu yerde yıllardır mesleğimizi icra eyliyoruz. Halkımıza hizmet veriyoruz. Başkanımız Orhan Bıçakçıoğlu bizi davet etti gidip görüşmelerimiz oldu. Büyük projeleri var bize gösterdi, anlattı. Bize küçük sanayii sitesi yanında yeni arazi ve yer yapacağını söyledi bizlerde bizim için daha uygun olacağını düşündük çünkü bizim kullanım alanımız burada yeterli değil, teklifini kabul ettik başkan yeni yerimiz için hemen inşaatına başladı yakın zaman sonra bitirileceğini söyledi. Bittiğinde oraya taşınacağız. İlçemize gelecek olan hiçbir hizmete karşı çıkmamız mümkün değildir, yardımcı olmamız lazımdır diye düşünüyoruz.” dediler.

Hakimiyet

En son Haberler