Son Dakika Yöresel Haberler 

Kadırga Otçu Şenliği direkten döndü

Şalpazarı Dernekler Federasyonu`nun 1 Ağustos 2014 tarihinde yapacağını duyurduğu Kadırga Otçu Şenliği`ne, Özkürtün Belediyesi`nin; “Özkürtün Kadırga Şenliği” başlıklı afiş bastırıp dağıtarak sahiplenme girişiminde bulunması tepkilerle karşılanmıştı.

Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, tepkiler üzerine harekete geçerek önce mahalle muhtarlarıyla bir toplantı yaptı. Şalpazarı tarafının aynı gün Kadırga`ya girmeyerek veya bir hafta sonra 8 Ağustos`ta şenlik yapmasının da konuşulduğu toplantıdan; Özkürtün tarafıyla uzlaşılarak şenliğin ortaklaşa yapılması ve isminin; “Kadırga Otçu Şenliği” olarak anılması kararı çıktı.

Beraberinde ŞALFED Başkan Yrd. Erol Yanık ve Kadırga Derneği Başkanı Mahmut Uzun ile birlikte Özkürtün`e giden Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, Özkürtün Belediye Başkanı Aynur Zorlu Kaya`yı makamında ziyaret ederek Kadırga konusunu görüştü.

Görüşmede; Özkürtün`ün bastırdığı afişlerin bu seneye mahsus dağıtılması ancak Kadırga`daki brandalara şenik adının “Kadırga Otçu Şenliği” olarak yazılması, Şalpazarı Otçusu alana girdiğinde, sahmede mikrofonun Sunucu Erol Yanık`a verilmesi ve gelecek yıllarda Kadırga Şenliği için Özkürtün Belediye Başkanı başkanlığında bir komite kurulması kararlaştırıldı.

Özkürtün`deki zirvede ayrıca Kadırga Şenliği`nin bir gün yerine, iki, üç gün yapılması ve şenliğe uluslararası bir boyut kazandırılması da benimsendi. Varılan karar uyarınca Kadırga Otçu Şenliği daha önce de açıklandığı üzere; 1 Ağustos 2014 Cuma günü yapılacak.

Haber Linki

En son Haberler