Güncel Haberler Son Dakika 

Kızılağaç Yaylası Cami İnşaatı

Beşikdüzü kızılağaç köyleri Bozlu, Ağaçlı ve Gürgenli köylerinin yaz aylarında yayla olarak çıkmış oldukları Kızılağaç yaylasında halkın dini ve sosyal ihtiyaçlarına cevap verebilecek olan yeni bir camii inşaatına başlanıldı.

Edinilen bilgilere göre Fatih Sultan Mehmet’in Trabzon’u fethi öncesi 1461 yılında Gümüşhane üzerinden Kadırga ve Kızılağaç yaylasından askeri ile geçerek Trabzon’a yürüdüğü Kızılağaç yaylasında o tarihlerden günümüze değin Türkmen yaylacılık geleneği devam ediyor, halen kızılağaç yaylasında 270 hane bir cami, bir mescit, bir kuran kursu, ulusal elektrik, su şebekesi ve yol bağlantıları mevcut.

Yeni inşaatına başlanılmış olan cami inşaatını kızılağaç köyü halkından hayırsever iş adamı Beşikdüzü Belediye Meclis üyesi Mustafa Kalyoncu ve köylüler devam ettiriyorlar. Mustafa Kalyoncudan alınan bilgilere göre  “Bu cami inşaatına eski camimizin cemaate yedersiz olduğu için köylülerimizin arzuları üzerine başladık. Kısa zaman içerisinde son kubbe ve minare aşamasına geldik. Camimiz kadırga ana yol üzerinde Beşikdüzü ilçemize 60 km. mesafeli, kadırga Pazar yerine 4 km mesafeli sosyal donatıları, (Su ve abdest alma, Tuvalet), yolcuların dinlenme alanı olabilecek bir külliye konumu taşıyacak halkımıza misafirlerimize hizmet verecektir.

Şu an son kubbe seviyesine geldik. Yapılan tüm inşaat masraflarını halkımızın katkıları ile yaptık, yapıyoruz önümüzdeki yıl camimizi Halkımızın cemaatimizin hizmetine sunmayı planlıyoruz” dedi.

Haber Linki

En son Haberler