Diğer Haberler Son Dakika 

Hasan Çolak tarafından Basın Mensuplarına İftar Yemeği Verildi

Kılıçoğlu Restaurant’ta verilen yemeğe SGK İl Müdürü Musa Bulut, İl Müdür Yardımcıları Orhan Öztürk ve Şenol Şahin, Muhasebe Müdürü A. Kemal Birinci, Karadeniz SGM Müdürü Ali İhsan Kaya, Beşikdüzü SGM Müdürü Hasan Çolak ile Büyükliman’da görev yapan basın mensupları katıldılar.

Basın mensuplarıyla tanışmak ve kaynaşmak amacıyla düzenlenen yemekte konuşan SGK İl Müdürü Musa Bulut, “Büyükliman Bölgesi’nde SGK olarak basından hep yakınlık ve destek gördük. Trabzon’da SGK hizmetlerinin vatandaşlara etkin ve hızlı verilmesi konusunda geldiğimizden bugüne değişik çalışmalar içerisindeyiz. Ben personelime, bir yerden nasıl hizmet almak istiyorsak biz de öyle hizmet verelim; vatandaş bize geldiğinde yüzümüzü çevirmeyelim; vatandaşı mutlu bir şekilde kurumdan uğurlayalım; en önemlisi vatandaşın SGK’da geçireceği süreyi kısaltalım dedim. Yaptığımız toplantılarda ve ikili görüşmelerde bunu hep ifade ettik. Atapark’taki müdürlüğümüzün zemin katında 20’nin üzerinde bankomuz var. Gelen vatandaşlarımız katlara hiç uğramadan tamamına yakın iş ve işlemlerini zemin kattan alarak ayrılıyor. Meydan’daki binamızın tadilatını tamamlayarak oraya taşındık. Diğer yandan süratle ilçelere hizmet binası yapalım dedik. Beşikdüzü’nde arsa temin ederek hizmet binamızın yapımına başladık. Yılsonu itibariyle Beşikdüzü Müdürlüğümüzün binasına taşınacağız. Vardallı Mahallesi’nde yapılan bu binadan Büyükliman’ın tüm ilçeleri ve hatta Eynesil ilçesi de hizmet alacak. Yeni hizmet binamızla beraber hizmet çeşidini de artıracağız. Bu bölgeden sosyal güvenlik için vatandaşlarımız Trabzon’a gelmesinler. İl müdürlüğü hizmet binamızda yaklaşık 14 bin 500 metrekare, son derece modern, teknolojik bütün imkanlara sahip güzel bir bina inşa ediyoruz Araklı ilçemizdeki hizmet binamız da bitmek üzere. Kaliteli hizmeti güleryüzlü personelimizle modern binalarda vermeyi hedefledik.” dedi.

Torba yasayla ilgili net bir şey söylemenin şu an itibariyle mümkün olmadığını ifade eden SGK İl Müdürü Musa Bulut, “Yasa şuan plan bütçe komisyonunda.  Birim borçlarıyla ilgili bir yapılandırma geliyor. Vatandaşlar bu yapılandırma için dikkatli olsunlar ve zamanı geçirmeden bize müracaat etsinler. Diğer yandan boşanarak maaşa bağlanmalarda haksız kazanç elde edenleri tespit edip maaşlarını kesiyoruz. Şuna kadar Trabzon’da 1100 kişinin maaşı kesilip aldıkları maaşların tahsili yoluna gidiliyor. Bu geri ödemelerde sağlık giderleri maaşın önüne geçiyor. Maaş o kadar tutmuyor. Vatandaş bu konuda duyarlı. Yüzde 75 civarından tahsilat var. Taksitlendirme ile ödüyorlar. Ödemezlerse icra yoluyla alıyoruz. Yüzde 25’inde de alacak ve davalar devam ediyor.” şeklinde konuştu.

Konuşmasının sonunda Trabzon basının güçlü olduğunu belirten Müdür Musa Bulut, “Trabzon basını güçlü ama en güçlü basın da burada var. Bu vesile ile sizleri kutluyorum, başarılarınızın devamını diliyorum. Ayrıca böyle bir ortamı hazırlayarak bizleri sizlerle buluşturan Beşikdüzü Merkez Müdürümüz Hasan Çolak Beye de teşekkür ediyorum” dedi.

(BEŞİKDÜZÜ – Yeşilkıyı)

En son Haberler