Güncel Haberler Son Dakika 

Kuzenler Acı, Gözyaşı ve Dualarla Uğurlandılar

Amca çocukları 12 yaşındaki Samet ve 11 Yaşındaki İshakcan Dilli’nin Beşikdüzü sahilinde serinlemek için girdikleri denizde boğularak hayatlarını kaybetmesi İlçe’yi yasa boğdu.

Beşikdüzü İlçesi Yeşilköy Mahallesi’nden İshak Dilli’nin oğlu Celal ve Engin Dilli kardeşlerin çocukları Samet ve İshakcan Dilli, 14 Haziran Cumartesi günü akşam saat 18.30 sularında Beşikdüzü Adacık Mahallesi sahili (okul altında) serinlemek için girdikleri denizde boğularak can verdiler.

Edinilen bilgilere göre biri 11 diğeri 12 yaşındaki iki kuzen bisikletleriyle Beşikdüzü merkezinden Adacık Mahallesi okul altı mevkiindeki sahile gittiler. Bir süre kumda top oynadıktan sonra serinlemek için denize daldılar ve bir daha da çıkamadılar. Çevrede kamp yapan vatandaşların durumdan haberdar olması üzerine güvenlik güçlerine haber verdikleri, suda çırpınan çocukları kurtarmaya çalıştıkları ancak başarılı olamadıkları belirtildi.

Daha sonra olay yerine gelen sahil güvenlik ekiplerinin yoğun çalışmaları sonucu denizden çıkarılan amca çocukları Samet ve İshak Can Dilli’nin cansız bedenleri ambulansla Vakfıkebir Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Kuzenlerin cansız bedenleri ertesi gün sabah otopsi yapılmak üzere Trabzon’a gönderildi. Yapılan otopsi işlemlerinin ardından Beşikdüzü İlçesi’ne getirilen amca çocukları Samet ve İshakcan Dilli’nin cenazeleri, 15.06.2014 Pazar günü ikindi namazını müteakip Beşikdüzü Merkez Çakmak Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Yeşilköy Mahallesi’ndeki aile kabristanlığında toprağa verildi.

Samet ve İshakcan Dilli kuzenlerin vefatı Beşikdüzü İlçesi’ni yasa boğdu. 12 yaşındaki Samet ve 11 Yaşındaki İshakcan Dilli’nin vefatının ardından dökülen gözyaşları ve feryatlar yürekleri dağladı. (Mithat GÜDÜ)

En son Haberler