Güncel Haberler Son Dakika 

Acısu Şenliği Pazar Günü Yapılacak

Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız 4 Mayıs 2014 Pazar günü 24’üncüsü yapılacak olan Acısu Hıdrellez Kültür ve Bahar Bayramı için hazırlıkların tamamlandığını açıkladı.

Bölgemizde yapılan şenliklerin ilki olması münasebetiyle Acısu Şenliği’nin daha da önem kazandığını ifade eden Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, yöredeki şenliklerin turizmin gelişmesine katkı sağlayacak bir yapıya kavuşturulacağını söyledi.

Başkan Kurukız şöyle konuştu:

“Şenlik alanında çevre temizliği ve düzenleme yaptık. Pazarcıların yerlerini ayırdık. Şenlik günü trafiğin aksamaması için belediye zabıtalarımız ve görevliler görev yapacak. Acısu esnafı ile görüştük. Gelen misafirlerimizin iyi ağırlanması gerekiyor. Fiyatların şenliğe özel olmaması gerekiyor. Temizlik ve hijyen kurallarına dikkat edilmeli. Buradaki tablo turizmi olumlu etkileyebileceği gibi olumsuz etkileri olabileceğini de düşünmemiz gerekiyor. Onun için bu ve bundan sonraki şenliklerde Belediye olarak insiyatif alarak şenliklerin amacına uygun, tertip ve düzen içinde yapılmasını sağlayacağız”

Bölgedeki festivallerin ilki olan Acısu Kültür ve Bahar Bayramı’nın yöre ekonomisinin canlandırılmasına,  Şalpazarı Ağasar kültürü adet ve geleneklerinin yaşatılmasına katkı yapması gerekiğinin altını çizen Belediye Başkanı Refik Kurukız: “Horon ve kemençe bizim kültürel değerlerimizdir. Karadenizli olup da bu değerlerimize karşı olan saygı duymayan insanımızın olduğuna inanmıyorum. Fakat şenliklerin kemençeyle horon arasına sıkıştırılmasının önüne geçeceğiz. Bu vesile ile Hıdrellez Bahar Bayramı Şenlikleri’mize tüm halkımızı davet ediyor güzel insanlarımızın bahar bayramını şimdiden kutluyorum” dedi.

Haber Linki

En son Haberler