Diğer Haberler Son Dakika 

Kayseri’de Kazada Ölenlerin ve Yaralananların Kimlikleri Belli Oldu

Kayseri’de meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden 6 kişi ve yaralanan 31 kişinin kimlik tespiti yapılırken, kazada hayatını kaybeden 5 kişinin de üzerinde kimlik çıkmadığı için tespit yapılamadı. Kazada hayatını kaybedenlerin isimleri şöyle; “Coşkun Coşkun, Celal Coşkun, Altay Bahadır Utar, Hasan Gülbahar, Mehmet Tosun, Melike Velioğlu” kazada yaralananların isimleri ise, “Onur Mert, Ömer Faruk yılmaz, Yasin Polat, Alparslan Kaplan, Albdulkerim Atak, Yeliz Olgun, Tuğçe Aksu , Büşra Baran, Ayşe Akşit, Beşir Kazan, Oya Demirci, Enes Dalkıran, Mahmut Müjde , İbrahim Soydaş, Ünal Tokay, Yağmur Öztürk, Hüseyin Argut, Uğur Doğan, Şeyma Akçakoca, Hacer Polat, Hamza Çoban, Gökhan Çekilmez, Feyza Tello, Selma Balta, Cansu Çakmak, Zekeriya Barzo , Mustafa Özdemir, Gayri Gözler, Gamze Koştaş, Veysel Tavlı, Ercan Tohan” olarak açıklandı.

11 ÖĞRENCİNİN ÖLDÜĞÜ KAZADA OTOBÜSÜN FRENİ PATLAMIŞ

Kayseri’de Erciyes Dağı’ndan dönen ve 11 öğrencinin hayatını kaybettiği kazadan yaralı olarak kurtulan Ömer Faruk Yılmaz, otobüsün freninin patladığını söyleyerek, “Şoförü uyardım. Arabayı yokuşa değil de karlara sürmüş olsaydı bu kadar ölü olmazdı” dedi.

Kayseri’de, Niğde’den gelerek Erciyes Kayak Merkezi’nde eğlendikten sonra dönen ve 11 kişinin hayatını kaybettiği kazada, yazlık lastikleri bulunan otobüsün freninin patladığı ileri sürüldü.
Kazadan yaralı olarak kurtulan Ömer Faruk Yılmaz, Erciyes Dağı’na çıktıkları sırada balatalardan koku geldiğini ve şoförü uyardıklarını söyledi. Yılmaz, Erciyes Dağı’na çıktıkları sırada herhangi bir sıkıntı olmadığını söyleyerek, “Ama dönüşte yokuş aşağı inerken, şoför frenin patladığını söyledi. Ben kendisine yokuş aşağı değil de karşı karlara doğru sürmesini söyledim. Fakat kendisi yokuş aşağı sürdü. Bu hızla kontrolü sağlayamadı ve son virajda arabayı direğe doğru sürdü. Zaten çok şiddetli oldu ve arkadaşlar camlardan dışarı fırladı” dedi.
Yılmaz olayı şu şekilde anlattı:
“Ben çarpma sonrasında ilk kendime baktım bir şey var mı yok mu diye. Daha sonra arkadaşlarımın yardımına koştum. Yanımda bir iki arkadaşım vefat etmişti. Sonra diğer arkadaşların yanına gittim. O ara ambulans geldi ve başka bir otobüsün de bizim otobüse vurup ambulans şoförünü yaraladığını öğrendik. Daha sonra diğer ambulanslar geldi ve yaralıları hastaneye götürdük. Sonra ben de hastaneye geldim.
Ben kendimi otobüsün kaza yapacağını anlayarak korunma pozisyonu aldım. Çarpma sonrasında kırılan ön camdan çıktım. Çığlıklar vardı, korkan arkadaşlar vardı. Onları sakinleştirmek istedim. Ambulanslar geldikten sonra herkes hastanelere sevk edildi.
Arabayı benim dediğim gibi karlara sürmüş olsaydı bu kadar ölü olmazdı.”

Haber Linki İçin Tıklayınız

http://www.iha.com.tr/kayseride-kazada-olenlerin-ve-yaralananlarin-kimlikleri-belli-oldu-asayis-318478

Video Linki

En son Haberler