Diğer Haberler Son Dakika 

Beşikdüzü OSB’de Çalışmalar Başladı

Trabzon Beşikdüzü Kaymakamı ve Beşikdüzü Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Alaattin Aktaş, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu’nu makamında ziyaret ederek genişleme çalışmaları konusunda fikir alış verişinde bulundular.
TTSO Yönetim Kurulu’nun da yer aldığı görüşmede, Beşikdüzü OSB’ye yeni kazandırılacak yatırım arazileri projeleri üzerinde değerlendirmede bulundular.
Kaymakam Alaatin Bektaş, büyük oranda tamamlanan Beşikdüzü OSB’de parsel sayısının artırılması çalışmalarına ağırlık verildiğini ifade etti. Yeni parsel alanlarının altyapı hizmetlerinin tamamlanması amacıyla hazırlanan projenin Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’na sunulacağını söyledi. Elbirliği ile çalışmaların yürütüldüğünü, yatırıma ve istihdama katkı sağlamak için verilen mücadelelerin karşılığının alınmaya başlandığını belirten Kaymakam Alaattin Bektaş, “Beşikdüzü OSB’de tüm altyapının tamamlanması öncelikli hedefimizdir. Bütün parsellerin yatırımcılar ile doldurulması için çalışıyoruz. Bir taraftan da yeni parseller oluşturmaya çalışıyoruz. Bu anlamda 2014 yılında yeni yatırımcılarımız devraldıkları parsellerde projelerini hayata geçirecekler” dedi.
Sanayi üretimlerinin Trabzon’da ciddi mesafe kaydettiğini ifade eden Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, organize sanayi bölgelerinin üretim üssü haline getirildiğini vurguladı. Arazi şartlarının zorluğuna rağmen Beşikdüzü OSB’nin çok kısa sürede geliştiğini belirten Hacısalihoğlu, yeni yatırım parselleri için proje çalışmalarına geçilmesinin büyük bir başarı olduğunu söyledi.
Başkan Hacısalihoğlu, TTSO’nun IPA desteğinde yürüttüğü, bölgemiz için çok önemli olan peynir altı suyundan sut tozu üretim projesi tesisinin Beşikdüzü OSB’de kurulacağını söyledi. Hacısalihoğlu, projede ihale aşamasına geldiklerine kaydederek, ” Trabzon merkezli kurulacak olan peynir altı suyunu işleme tesisini 2014 yılı içinde ihale etmek için tüm hazırlıklarımızı tamamlamaya çalışıyoruz. Bir kaç teknik değerlendirmenin ardından ihale gerçekleştirilecektir. Böylece Beşikdüzü OSB yeni bir fabrika daha kazanacak. Yeni bir istihdam alanı daha açılacak. Beşikdüzü OSB’de kuracağımız tesisin yanı sıra Erzurum bölgesinden de peynir altı suyu toplayacağız. Orada yoğunlaştırma ünitesini kuracağız” şeklinde konuştu.
Haber61

En son Haberler