Son Dakika Yöresel Haberler 

Şalpazarı Modern bir Kütüphaneye Kavuştu

Şalpazarı İlçesi’nde, geçen yıl kapatılan Adliye binası, kütüphaneye dönüştürüldü. Kültür ve Turizm Bakanlığı Trabzon İl Müdürlüğü’nce yaptırılan tadilat sonrası kütüphane olarak düzenlenen bina daha şimdiden öğrencilerin ve vatandaşların uğrak yeri oldu.

Geçtiğimiz günlerde beraberinde Müdür Yardımcısı Feyhan Kurnaz ve Şube Müdürü Adem Demirbaş  ile birlikte Şalpazarı’na gelen Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız, İlçe Halk Kütüphanesi’nde incelemelerde bulundu. Kütüphane Müdürü Sami Kayar’dan tadilat çalışmaları ve eksikler konusunda bilgiler alan İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız, Şalpazarı İlçesi’nin modern bir kütüphane kazandığını söyledi.

“Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü olarak eski Adliye binası olarak kullanılan yeri alıp kültür merkezi olarak onarıp donattık. İçinde internetinden tutun, her türlü süreli yayınlar ve güncel kitapların bulunduğu rahat ortamıyla, halkımıza ve öğrencilerimize hizmet sunabileceğimiz güzel bir mekan ortaya çıktı. Bu konuda bize yardımcı olan başta Adalet Bakanlığı mensupları olmak üzere herkese çok teşekkür ediyoruz. Şalpazarı’nın kültürel anlamda, kütüphane anlamında ihtiyaç duyacağı bir mekan kalmadı. Burada halkımızın her gününü kültürel anlamda okumayla geçirebileceği, günlük gazeteleri takip edebileceği rahatlayacağı bir ortam oluşturuldu. Ufak tefek bazı eksikliklerimiz kaldı onları da kısa sürede yerine getireceğiz”

2 kat olarak düzenlenen ve 220 metrekarelik kullanım alanına sahip olan Şalpazarı İlçe Halk Kütüphanesi’nde süreli yayın okuma, çocuk, internet ve bilgisayar, tv izleme gibi bölümler yer alıyor. Kütüphane Pazar günleri hariç haftanın 6 günü mesai saatleri içinde açık olacak.

yenisalpazari.com

En son Haberler