Güncel Haberler Son Dakika 

Hristiyanlar İslamı Yasakladı, Camiler Yıkılıyor

Afrika ülkesi Angola’da İslam dini yasaklandı.”İslam’ı bir din olarak değil bir kült olarak gördüklerini” açıklayan Angola yönetimi, İslam’la ilgili olan her şeyi ülkede yasaklayacaklarını da duyurdu.

Ekim ayının başlarında Luanda şehrinde yaşayan Müslümanlar, camilerin minarelerinin izinsiz şekilde yıkıldığını gördüklerinde büyük bir şok yaşadılar.

İSLAMI YASAL OLARAK KABUL ETMİYORUZ

3 Ekim sabahı Angola yönetimi yaptığı açıklamada camilerin yıkılacağını belirtmişti. Angola  yönetimi tarafından radyodan yapılan açıklamada, ‘radikal’ Müslümanlara müsamaha gösterilmeyeceğini ve İslam’ın yasal olarak kabul edilmeyeceği bildirildi.

CAMİLER DERHAL KAPATILMALI

Bunların ardından 19 Kasım Salı günü Angola Kültür Bakanı Roza Cruze Silvia yaptığı açıklamada, İslam’ın Adalet ve İnsan Hakları Bakanlığı tarafından yasal olarak kabul edilmediğini belirtti ve buna dayanarak bütün camilerin kapatılması gerektiğini ifade etti. Luanda bölgesinde yer alan iki camiye de belediye tarafından kapatılması için uyarı gönderildi.

Bugün camilerin birinin minaresi yıkılırken, kapatılması kararı verilen diğer bir caminin ise tamamı belediye ekiplerince yıkıldı.

NÜFUSUN YÜZDE 95’i PROTESTAN

Eski bir Portekiz sömürgesi olan Angola 1974 yılında bağımsızlığına kavuştu. 1960’larda Portekiz’e karşı başlayan gerilla savaşının tarafı olan silahlı örgütler bağımsızlık sonrasında birbirleriyle bir içsavaşa tutuştu.

1991’de bu gruplar çok partili sisteme geçilmesi konusunda anlaştılarsa da ve sonraki yıllarda seçimler yapıldıysa da 2002’de liderlerden birinin vurulmasını da içeren iç çatışmalar bitmedi.

Ülke nüfusunun yüzde 95’ini Protestan Hristiyanlar oluşturuyor. Ülkede bulunan Müslümanların sayısı ise 80-90 bin civarında ve ülke nüfusunun yaklaşık yüzde 3’ünü oluşturuyor.

www.dinihaberler.com

En son Haberler