Diğer Haberler Eğitim Odası Son Dakika 

Beşikdüzünde Öğretmenler Günü Kutlandı

        İMKB Anadolu Öğretmen Lisesi salonunda düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.  İlçedeki okulları ve eğitim kadrolarını tanıtıcı slayt gösterisinin ardından mesleğe yeni başlayan öğretmenler adına konuşan Tuğba Yılmaz, “Bu mesleğe yıllarını vermiş meslektaşlarıma göre çok yeniyim ama, dünyanın bütün toplumlarına filiz vermek için enaz onlar kadar hevesliyim. Okula geldiğim ilk gün, anlattığım ilk ders, beni dikkatle izleyen ilk öğrencilerim, yaptığım ilk sınav ve bana umutla bakan öğrenci velisi. Bunlar kaç yıl geçerse geçsin unutamayacağım ilkler” şeklinde konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Korkmaz Cırıt ta konuşmasında, “Millet Mekteplerinin açılışının ve Atatürk’ün Başöğretmenliğe kabul tarihi olan 24 Kasım günü 1981 yılından beri, Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Milli eğitimde hizmet veren ve her kademesinde görev yapan fedakar, görev aşkıyla dolu öğretmenlerimizi ve sevgili öğrencilerimizi bu mutlu gününde saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Bu ilçeye önemli hizmetler vererek emekli olan arkadaşlarıma hizmetlerinden dolayı sonsuz teşekkür ediyorum. Teknoloji eğitimde ne kadar etkili kullanılırsa kullanılsın eğitimin ana unsuru her zaman öğretmenlerdir. Öğretmenin etkili olmadığı bir eğitim sistemi düşünülemez. Bizler, Türk Milli Eğitiminin genel amaçları ve temel ilkeleri çerçevesinde kendi yetenek ve kabiliyetlerini bilen, geçmişini, özünü sağlam bir tarih şuuru içerisinde algılayan, geleceğe umutla bakan ulusal ve evrensel hukuk kurallarının bilincinde ve bizi biz yapan değerlerimizle donatılmış bireyler yetiştirme azim ve gayreti içerisinde olmalıyız” dedi.

        Mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin Kadri Alay sorumluluğunda yemin etmesinin ardından emekli olan öğretmenlere hizmet şeref belgeleri ve plaketleri verildi. Öğretmenler Günü ile ilgili tüm okullarda yapılan kompozisyon, şiir ve afiş yapma yarışmasında dereceye giren öğrenciler Osman Öztürk, Sonay Yavuzyılmaz, Nezahat Sinem Yıldız, Aleyna Zihni, Yusuf Caner Kırtay, Yaren Sarı, Nisa Deniz Kalkan, Nurgül Yılmaz, Nurhan Namlı, Dilara Şimşek, Meslisa Çağlar, Yeliz Başkan, Sena Köse, Cansu Taflan, Sümeyye Dilli, Sude Acer, Onur Recep Ayvaz, İclal Kara, Rabia Günaydın, Seranay Zihni, Büşra Bebek ve Sılanur Günaydın’a hediyeleri verildi. Öğrencilerden Menekşe Kukul ve Bircan Karagöz’ün şiirleriyle renk kattığı  program, halkoyunları gösterisiyle sona erdi.

        Programa Belediye Başkan vekili Kemal Yücesan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Korkmaz Cırıt, Şube Müdürü Enver Koç, Müftü Ömer Tütüncü, emekli öğretmenler, davetliler, öğretmenler ve öğrenciler katıldılar.

Yeşilkıyı Haber

En son Haberler