Bayanlara Özel Son Dakika 

Soğuk Suyun Faydaları

Sıcak su bedeninizi rahatlatıyor gibi görünse de aslında enerjinizi alır, sizi yavaş yavaş öldürür. Soğuk su ise tam tersine canlandırır, hayata döndürür.

ŞİDDETLİ BAŞ AĞRILARINDA

Ağrı kesiciler mutlaka işe yarar ama bir de duş almayı deneyin.
Ağrınızı gidermek için yüzünüze soğuk bir duş yapmak hem yan etkisiz hem de oldukça etkili.

Soğuk su başınızdaki gerginliği alacak. Duş başlığını öyle bir ayarlayın ki, bolca su gelsin. Eğer olmuyorsa duşun kafasını çıkarın. Hortum kısmından daha çok su gelir böylece. Şimdi omzunuza bir havlu alın ve küvete eğilin.

Soğuk suyu önce alnınızdan sonra yüzünüzün sol tarafından akıtın. Aşağı yukarı hareketlerle sağa ve sola doğru işlemi devam ettirin. Son olarak soğuk suyla yüzünüzde 3 kez dairesel hareket yapın. Bu işlem migrene de iyi geliyor.

DÜŞÜK TANSİYONDA

Düşük tansiyon sorununun hakkından gelmek için kan dolaşımını hızlandırmak gerekiyor. İşte bunun için bir öneri: İki kovaya ihtiyacınız olacak. Birini 36-38 derece arasında suyla, diğerini ise mümkün olduğu kadar soğuk suyla doldurun. İkini kovadaki su ne kadar soğuk olursa o kadar iyi unutmayın. Önce 5 dakika boyunca kollarınızı tamamen sıcak kovaya sokun. Sonra 10-20 saniye soğuk suya daldırın. Bütün bu işlemi baştan sona bir kez daha tekrarlayın. Suyu kollarınızdan akıtın ama kurulamayın. Şimdi olduğunuz yerde hafif koşu yapın. Tekrar ısınana kadar hareket etmelisiniz.

SOĞUK SU İLE BANYO

Soğuk su ile banyo, damarların gerilmesini ve gücünün artmasını sağlar. Aynı zamanda vücut içerisindeki yanmayı kamçılar. böylece vücudu ısıtır, kalp atışı ve solunum artarsa da kalp daha güçlü çalışır, soluk alma daha genişler.

Soğuk suyun özellikle kaplıca suyunun önemi banyonun yanı sıra içme yönünden de birçok yararı bulunmaktadır.

Soğuk su ile yıkanırken, biraz da o sudan içmekte sayısız faydalar söz konusudur. Bu faydalardan biri de soğuk su cildimize dokununca kan içeriye doğru kaçar; biraz soğuk su içerek onun dengesini sağlamak mümkündür.

BAZI ATEŞLİ HASTALIKLARDA

Ateşli hastalıklarda özellikle doktorun tavsiye ettiği durumlarda, soğuk suyun yarar teşkil ettiği bilimsel açıdan da kanıt bulmuştur. En azından ateşi düşürmekte güçsüz olan vücuda zindelik sağlamaktadır.

http://hayalkalpler.com

En son Haberler