Son Dakika Yöresel Haberler 

Beşikdüzü Kız Teknik ve Meslek Lisesi Aşure Günü

Hicri yılın ilk ayı olan Muharrem ayının onuncu günü münasebetiyle Beşikdüzü Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürlüğü tarafından Aşure Günü programı düzenlendi.

Okul Müdürü Mehmet Akpınar programla ilgili yaptığı açıklamada, “2011 yılında burada göreve başladıktan sonra öğrencilerimize milli kültürümüzü, milli ve dini değerlerimizi, örf ve adetlerimizi hatırlatma noktasında aşure günü ile alakalı etkinlikler yapmayı düşündük ve planladık Ortamımız küçük olduğu için ilk önce protokolü ağırladık, bizden sonra da öğretmen arkadaşlarımız buraya gelecekler. Ve bu şekilde aşure gününü de anlamına uygun bir şekilde kutlamış oluyoruz.” dedi.

Muharrem ayının onuncu gününün semavi dinler ve özellikle Müslümanlar açısından önemli bir gün olduğunu vurgulayan Beşikdüzü Kaymakamı Alaattin Aktaş da,  “Bu gün, tüm kitap ehli insanların oruç tuttukları, farklı ibadetlerle meşgul oldukları, hayır-hasenat işleriyle ilgilendikleri bir gündür. Yine Kız Meslek Lisemiz geçen yıl olduğu gibi bu yılda, özellikle hoca hanımın ve kız öğrencilerimizin gayretleriyle böylesi bir etkinlik düzenledi. Emeği geçen herkesi kutluyorum” şeklinde konuştu.

        Düzenlenen programa Kaymakam Alaattin Aktaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Korkmaz Cırıt, Şube Müdürü Enver Koç, Okul Müdürü Mehmet Akpınar ve öğretmenler katıldılar.

Yeşilkıyı Haber

En son Haberler