Son Dakika Yöresel Haberler 

Talep Reddedildi

Beşikdüzü Takazlı köyü muhtarı Mustafa Çolak, Trabzon Karayolları Bölge Müdürlüğü’nden 300 metre oto korkuluk talep etti. Karayolları önce yerinde inceleyip talebi uygun buldu. Ardından muhtara resmi yazıyla ‘talebiniz uygun bulunmamıştır.’ denildi.

Gelişmeden şaşırdığını belirten  Takazlı köyü muhtarı Mustafa Çolak ise, durumu şöyle anlattı. “Ben Beşikdüzü ilçe merkezine 4 km. mesafede 200 haneli Takazlı köyünün muhtarıyım, Köyümün yollarının asfaltını Trabzon Büyükşehir Belediyesi yaptı, kendilerine teşekkür ettik. Köyümün içerisinden gecen ana yol Yeşilköy beldesi, Kızılağaç köyleri ve Şalpazarı ilçesinin köylerini birbirisine bağlayan ana yoldur. Bu yolumuzun Evliya sapağı ile Güllük tarlası mevkii arasında kalan 300 metrelik bölümünün sağ tarafı tamamen uçurum, aynı zamanda eğimli bir arazi. Kış aylarında karlı ve don tutuyor. Soğuk günlerde araçlar yoldan çıkıyor, birçok sefer bu yerde trafik kazaları oldu, yoldan çıkan araçlar uçurumdan yuvarlandılar. Yaralanmalar maddi hasarlar oluştu. Bu kazaları dikkate alarak Karayolları Trabzon Bölge müdürlüğünden bu alanın korkulukla kontrol altına alınmasını köy muhtarlığı olarak talep ettik. Aynı şekilde tehlike arz eden bazı köy yollarında korkuluklar yapıtlığını, Beşikdüzü Korkutan köyü korkuluklarının karayolları tarafından yapıldığını biliyorduk. Dilekçemizi verdik Karayolları görevlileri geldiler, talebimizi uygun bularak gittiler, aradan kısa bir süre geçti. Trabzon Karayolları Bölge Müdürlüğünden bana bir zarf geldi açtım baktım ki talebiniz uygun görülmemiştir diyor.

            Ben bu yazı karşısında şimdi ne yapayım, önümüz kış, yine kazalar olması muhtemeldir. Ankara’da dayımız olmadığı için köylülerimizin bu haklı talebi yerine getirilememiş diye düşünüyoruz. İllaki bir ölümlü kazamı olmasını beklemeliydik.

Beşikdüzü Gazetesi

En son Haberler