Son Dakika Yöresel Haberler 

Projeler Bir Bir Hayata Geçiyor

Beşikdüzü İlçesinde başlatılan Derin Deniz Deşarjı projesinin yapım çalışmaları tamgaz devam ediyor.

Proje kapsamında ilçenin sahilinden başlayarak 1,5 km. denize doğru özel boruların 40 metre derinliğe indirilerek, deniz altına batırılma çalışmalarına başlanıldı. Devam eden kanalizasyon projesi ile birlikte 8,5 milyon lira civarındaki derin deşarj projesinin yüzde ellisi hibe, diğer kalanı da çok uzun vadeli kredi olduğu öğrenildi.

Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun; “2011 yılında İller Bankası proje kredisi kullanarak derin deniz deşarjı, kanalizasyon ve şehir içme suyu için proje hazırlamıştık. İlçemizde önemli bir çevre problemiydi. Geçen yıl kısmi kanalizasyon ve deniz deşarjı projesi bir araya getirilerek ihale edilmişti. Geçtiğimiz günlerde de yüklenici firmaya yer teslimi yapılarak çalışmalara başlanıldı. Çalışmalar planlandığı gibi devam ediyor.

Derin Deniz Deşarj Sistemi devreye girdiğinde, deniz sahilimiz kirlilikten kurtulacak. Biz, modern kentleşmenin gereklerini yerine getirmek için gayret gösteriyoruz. Projede katkısı olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Beşikdüzü Gazetesi

En son Haberler