Son Dakika Yöresel Haberler 

Müteahhid Neden İşini Bitirmiyor?

Beşikdüzü’nde Belediye Kanalizasyon, su, vs alt yapısını bitirmiş, sıra kaldırım ve sanat yapısı, yaya kaldırımlarını işlemeye geldiği caddelerde Elektrik kurumu devreye girerek, “Bizim cadde ve sokak aralarında elektrik hatlarımız, direklerimiz var. Biz bu bölgedeki hatlarımızı yer altına alacağız. Yeni bir alt yapı çalışması yapacağız.” dediler. Elektrik kurumu bir yıldır işe başladı, ancak ortada hiçbir çalışma yok. Mahallenin insanları çileden çıkmış, esnaflar çamur ve toz yüzünden usanmışlar,  yollar yürünemez hal almış.

Beşikdüzü’nde elektrik tellerinin yer altına alacak firmanın işi bitirememesi vatandaşları isyan ettirdi.

Elektrik kurumu müteahhidi

Neden işini bitirmiyor?

 Beşikdüzü ilçesinde 9 Ekim 2012 tarihinde meydana gelen sel felaketi dolayısı ile ilçede akan derelerin ıslahı için Trabzon DSİ ve Beşikdüzü Belediyesi tarafından projeler hazırlanmış ve uygulamaya konulmuştu.

Sel felaketi dolayısı ile ilçede yapılan çalışmalar bir yıl devam etmiş, DSİ nin ve Belediyenin yapması gerekli olan işlemleri projeler çerçevesinde bazı eksikliklerine rağmen tamamlanmış ancak bir türlü mahallelerin yolları araç ve insan trafiğine halen açılamamıştı.

Belediye Başkanı Ramis Uzun’a “ Ben belediye olarak sel felaketi sonrası yapmam gerekli olan tüm çalışmalarımı DSİ ve ilgili kurumlar ile yaptım, DSİ hazırlanan projeler gereği derelerin kanaletlerini yaptı, ilçenin sel felaketlerine karşı korunması için gereken işlemler büyük ölçüde bitirilmiş oldu, sıra alt yapıya geldi Belediye olarak kanalizasyon, su ve diğer alt yapı çalışmalarını bitirdik. Bu arada Elektrik kurumu devreye girerek caddeler üzerinde bulunan hatları yer altına alacaklarını söylediler. Ancak bu işlemleri hayli zaman aldı. Vatandaşlarımız fazla zahmet çekmesin diyerek, kendilerinden, ilgililerinden ricada bulunduk. Biraz acele olsun dedik. Bizden personel ve araç gereç talebinde bulundular, her zaman verdik. Fakat bir yonca boyu mesafe alamadılar. Özellikle Mevlana caddesi üzerindeki vatandaşlarımız çok mağdur oldular biliyorum. Bu mağduriyet tamamen Elektrik kurumu müteahhidinin, yetkililerinin ilgisizliğinden kaynaklanmıştır. Elektrik kurumu cadde üzerindeki direkleri ve hatları yer altına alsın, işlemlerini bitirsin. Çakmak camii önündeki trafoyu kaldırsın. Benim tüm ekipmanım hazır bir hafta içerisinde mahalle yollarının kaldırımlarını bitireceğim.” dedi.

En son Haberler