Son Dakika Spor Gündemi 

Kadir Özcan’ı Kaybettik

Bordo-mavililerin efsane isimlerinden olan 1461 Trabzon’un teknik patronu Kadir Özcan, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını yitirdi

Trabzonspor ve Türk futbol camiası dün akşam saatlerinde gelen şok bir haberle sarsıldı… Bordo-mavili takımın bugünkü adıyla Süper Lig’e çıktığı 1973- 74 sezonunda ve şampiyonlukların geldiği 70’li yıllarda Trabzonspor formasını giyen ve son olarak pilot takım 1461 Trabzon’da teknik direktörlük görevini üstlenen Kadir Özcan, dün geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. PTT 1. Lig’de mücadele eden takımıyla birlikte dünkü idmana çıkan Özcan, akşam saatlerinde dinlenmek üzere gittiği evinde kalp krizi geçirdi.

ACI HABER HASTANEDE GELDİ

Yakınları tarafından Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Özcan, doktorların tüm müdahalesine rağmen hayatını kaybetti. Özcan’ın rahatsızlandığını duyarak hastaneye gelen Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ve 1461 Trabzonlu futbolcular acı haberle büyük şok yaşadı. Özcan’ın vefatı tüm Trabzonspor camiasını olduğu kadar, futbol kamuoyunda da büyük üzüntü yaşattı.

KUPALARA AMBARGO KOYMUŞTU

1 Haziran 1952 yılında doğan, asıl adı “Ömer Kadri Özcan” olmasına rağmen “Kadir Özcan” ismiyle bilinen bordo-mavililerin efsane ismi, profesyonel futbol hayatına 1972 yılında Trabzonspor’da başladı. Özcan, bordo-mavililerde 3 kez Süper Lig, 1 kez İkinci Lig, 3 kez Türkiye Kupası, 3 kez Cumhurbaşkanlığı Kupası, 3 kez Başbakanlık Kupası, 1 kez de Kıbrıs Barış Kupası’nı kaldırdı. Bir dönem Zonguldakspor ve Galatasaray formasını da giyen Özcan, teknik adam olarak PTT 1. Lig, 2. ve 3. liglerde bir çok farklı takımda çalıştı. Kadir Özcan, son olarak Trabzonspor’un pilot takımı 1461 Trabzon’da teknik direktörlük yaptı.

KULÜPTEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Trabzonspor, resmi siteden yayınladığı mesajda “Kadir Özcan’ın vefat ettiği haberini büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. Özcan’a Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileriz” ifadelerini kullandı.

GÜNEŞ, HASTANEYE KOŞTU

Karadeniz ekibinin eski teknik direktörü Şenol Güneş, eski takım arkadaşı ve yakın dostu Kadir Özcan’ın vefat haberi üzerine hemen hastaneye koştu. Trabzonspor’un hocası Mustafa Akçay da hastaneye gelen isimlerdendi.

fotomac.com.tr

En son Haberler