Diğer Haberler Son Dakika 

Trabzon’da Çile Dolu Okul Yolu!

93883Issız yollarda bir çok tehlike atlatarak evden okula, okuldan eve varmaya çalışan 3 minik öğrenci bu yol çilesini her gün yaşıyor.
Trabzon’un Beşikdüzü İlçesi Yeni Cami köyünde, okumak için yaklaşık 5 kilometrik mesafeyi yürüyerek katetmeye çalışan minik öğrenciler ıssız yollarda bir çok tehlike atlatarak okula varmaya çalışıyorlar. Beşikdüzü Çeşmeönü İlköğretim Okulu yetersiz olduğundan yıkılarak yenisinin ihtiyaca cevap verecek donanım ile yapımına başlanmasıyla birlikte bu okulda okuyan 3 minik öğrenci yeni eğitim ve öğretim dönemine Halk Eğitim Merkezi’nde devam ederken, taşımalı eğitimin sancılarını yaşayanlar öğrenciler arasında yer alıyorlar.
Bağlı bulundukların köyün belli bir bölgesine kadar araç ile gelen öğrenciler, söz konusu bölümden sonra 5 kilometrelik ıssız yolu yürüyerek katediyorlar. Sabah okula giderken ve akşam eve dönerken yürüyüş yolunda bir çok tehlike ile karşılaşan öğrenciler okumak için yaşadıkları çileye katlandıklarını belirtiyorlar.
Minik öğrenciler Sebahat Demirbaş , Yunus ve Melikhan Uzuner yorucu ve tehlikeli yolculuğa okuma hevesiyle katlandıklarını ifade ettiler. Demirbaş, hedefinde şair olma tutkusu olduğunu belirterek, “Benim hedefim şair olmak. Bu hedefime ulaşmam için okumam gerektiğini biliyorum fakat okul yolu bizim için tehlikeli ve çok korkutucu olduğu dönemler oluyor. Ağaçlara çıkıp sesimizi duyarmaya çalıştığımız zamanlarda oldu. Taşıma araçları bizi köyün aşağısına bırakıyor. Yollarda karşımıza köpekler çıkıyor. Isırılma tehlikesiyle karşılaştığımız dönem de oldu, korkudan ağaça çıktımız vakitler de. İnşallah bu sorunumuz bir gün giderilir” şeklinde konuştu.

Haber 61

En son Haberler