Son Dakika Yöresel Haberler 

Beşikdüzü Yine Göle Dönüştü

5174676776Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde önceki gece saat 12:00 sıralarından başlayan ve aralıksız 2 saat süren şiddetli sağanak yağmur şehir merkezinin Cumhuriyet ve Fatih Mahallelerinin bazı noktalarında rögarların tıkanmasına neden oldu.

Özellikle Cumhuriyet Mahallesi’nde biriken yağmur suları rögarların çalışmaması nedeniyle göle dönüştü. İşyeri sahipleri gece işyerlerine gelerek önlem almaya çalıştılar. Yağmurun devam etmesi durumunda ise işyerlerini kesin su basacağını ifade eden vatandaşlar; her yağmur yağdığında hep aynı noktalarda biriken sel sularının tahliyesi için belediyeden daha kalıcı bir çalışmanın yapılmasını istediler. En son 19 Temmuz 2013 günü sabahın erken saatlerinde yağan aşırı yağmur yine aynı yerlerde rögarların tıkanmasına sebep olmuştu.

Belediye müdahale etti

Göle dönüşen noktalarda belediye ekipleri vidanjör aracıyla suyun tahliyesini yapılırken, ilçenin arka tarafında tıkanan küçük derelere ise, Jcp ve ekskavatör iş makineleriyle müdahale edildi. Gece saat 02:0 sıralarında etkisini kaybeden yağmurun ardından işyerlerini kısmen su basan esnaflar temizliğe başladılar.

DSİ-Belediye işbirliği ile ilçe merkezinden akan derelerin üstünün açılması ve ıslah çalışmalarının şehri büyük bir felaketten kurtardığını belirten yetkililer, ani yağan şiddetli yağmurun uzun süre yağması sebebiyle dereler suyun tahliye edilmesinde büyük rol oynadığını belirttiler.

Dün sabah ise, belediye ekipleri şehir merkezinde Merkez İlköğretim Okul bahçesindeki çamur birikintilerini temizlemek için gün boyu çalışmalarını sürdürdüler.

Beşikdüzü Gazetesi

En son Haberler