Güncel Haberler Son Dakika Spor Gündemi 

Selçuk Aydın’ın rakibi çok iddialı…

5868227 Eylül cuma akşamı gerçekleştirilecek WBC Light Welterweight Unvanı Çeyrek Final maçında Trabzonlu boksör Selçuk Aydın, Amerikalı boksör Corley ile karşılaşacak.

Bu maç için Washington’dan THY’nin tarifeli uçağı ile 13 saatlik yolculuğun ardından İstanbul Atatürk Havalimanına gelen siyahi boksör çok iddialı açıklamalar yaparak maçın yapılacağı Tekirdağ’a gitti. Corley’in asistanı David Beaudette ve antrenörü Tyrone Jones da Corley ile birlikte İstanbul’a geldi. 9 adet bavul ile gelen Corley yiyecek ve içeceklerini de ABD’den getirdi.

80 ÜLKE CANLI YAYINLAYACAK
Corley’i karşılayanlar arasında gecenin promotörü Ahmet Öner de vardı. Öner, neden Tekirdağ sorusuna “Memleketime vefa örneği göstermek istedim. 80 ülkeden canlı yayınlanacak böyle bir geceyi Tekirdağ’a hediye etmek istedim” açıklamasında bulundu.
Öner, Selçuk Aydın’a çok güvendiğini ama rakip Corley’in büyük bir tecrübeye sahip olduğunu ve müsabakanın çok zorlu olacağını söyledi.

CORLEY: “SELÇUK’U NAKAVT ETMEYE GELDİM”
Corley ayağının tozu ile yaptığı açıklamada yolculuğun kendisini yoramayacağını ve dinlemek için daha 4 günü olduğunu dile getirdi. WBC Light Welterweight Eski Dünya şampiyonu Corley, “Bu sıklette şampiyonluk yaşadım ve tekrar bunu başarabilmek için çok ama çok çalışıyorum. Selçuk, çok savaşçı bir boksör. Maçlarını izledim. Zamanlamayı iyi yaparsam, şunu net olarak belirtmeliyim ki Selçuk Aydın’ı nakavt edebilirim” dedi.
Bu iddialı açıklamanın üzerine basın mensupları “Selçuk hiç nakavt olmadı hatta hiç yere bile inmedi” diye karşı bir soru ile karşılık verince, “Daha önce nakavt olmamış çok boksörü nakavt ettim. Bunlardan biri de Selçuk olacak, Selçuk da bu ilki yaşayacaktır. Unutmayın ki McCloskey de hiç nakavt olmamıştı ve ben 10. roundda şampiyonluk adayı McCloskey’i nakavt etmeyi başardım” şeklinde konuştu.

“SELÇUK AYDIN BİR TAVUK DEĞİL”
Selçuk’un “ringde tavuk” gibi kaçan bir boksör olmadığını dile getiren DeMArcus Corley, bu sebeple seyircilerin çok keyifli bir maç izleyeceklerinden emin olduğunu vurguladı. Corley “Selçuk maç yapmak için çırpınan bir boksör” açıklamasında da bulundu.

“HEDEFİM ÖNCE SELÇUK SONRA TEKRAR ŞAMPİYONLUK”
DeMarcus Corley, yaşayan efsane olarak bilinen “Para” lakaplı Floyd “Money” Mayweather Jr. ile maça çıkmış ve 12 roundluk çok zorlu bir maça imza atmıştı. Son üç maçında önemli bir performans gösteren Amerikalı Corley, yenilgisiz boksörleri nakavt ederek tekrar çıkışa geçen Corley bu maçı dönüm noktası olarak gördüğünü ifade etti.

“TÜRKİYE’YE BÜYÜK BİR SÜRPRİZ HAZIRLADIM”
Corley tam açıklamalarını bitirirken birden bire cep telefonunu çıkardı ve maça çıkacağı boks ayakkabısını gösterdi. Dizaynını kendisinin yaptığı Türk bayraklı özel tasarım ayakkabı ile maça çıkacağını dile getirdi.
Selçuk Aydın ve DeMarcus Corley karşılaşması Tekirdağ’da Atatük Spor Salonunda 27 Eylül cuma akşamı saat 22.30’da başlayacak.

Haber61

En son Haberler