Son Dakika Yöresel Haberler 

Üzümözü Köyü`ne yıldırım düştü!

2417_maxiŞalpazarı İlçesi`nde akşam saatlerinde yağan sağanak yağmur Üzümözü Köyü`nde felakete yol açtı.

Saat 17.30 sıralarında aniden başlayan sağanak yağmur sırasında Üzümözü Köyü Ağakonağı yakınlarındaki Saniç Mevkii`ne yıldırım düştü. Turgut Al`a ait evin yakınlarındaki bir kızılağaca isabet eden yıldırım, 3-4 metre ötedeki ahırda bir ineğin ölümüne yol açtı.

İnekleri otlattıktan sonra getirip ahıra attığını ve buradan tavukları yedirmeye gittiğini anlatan ve olayın şokunu hala atlatamayan Turgut Al`ın eşi 5 çocuk annesi 45 yaşındaki Mühevver Al şöyle devam etti: “Tavukları yedirdikten sonra tekrar ineklere bakmak için ahıra döndüğümde bir ateşle irkildim. Ahıra vardığımda, yere düşmüş olan ineklerimden biri ayağını salladı ve orada can verdi. Hemen yakınlarıma koşup durumu haber verdim”

2 ay kadar önce Kadırga Yaylası`ndan satın aldıkları ineğinin ölümüne üzülen Münevver Al, bir taraftan da yaşadığına seviniyor. Bir kaç saniye arayla meydana gelen feci olaydan kıl payı kurtulan Münevver Al başka ineği olmadığını belirterek yetkililerden acil yardım istiyor.

Öte yandan ahırda bulunan 2 dana ve bir keçiye ise herhangi bir şey olmadı. Olaydan sonra Saniç`te toplanan köylüler yıldırım düşmesi sonucu ölen ineği, bahçede kazdıkları yere gömdüler. Üzümözü Köyü Muhtarı Hasan Karadeniz de akşam üstü olay yerine giderek köylülerden bilgi aldı.

Haber Linki İçin Tıklayınız

En son Haberler