Son Dakika Yöresel Haberler 

Yeşil Yol Sis Dağı`ndan Geçmiyor!

2323_maxiSisdağı Kültür Turizm Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği (SİSDER) Başkanı Abdullah Gülay, DOKA bölgesindeki Samsun-Ordu-Giresun-Artvin illeri arasında dağ sırtlarından ilerleyen ‘Yeşil Yol’un Sis Dağı’na uğramadığını söyledi. SİSDER Başkanı Araştırmacı-Yazar Abdullah Gülay, Bafra Nebiyan`dan başlayan 1.500 km.lik “Yeşil Yol Projesi”nin, Ordu ve Giresun yaylalarından Bayburt’a geçtiğini, sırtları takip ederek Artvin’e kadar ulaşacağını ama bu hattın Sis Dağı’na uğramadığını ifade etti.

19 Mayıs 2013 tarihinde Samsun Havaalanı’nda Kalkınma BakanıCevdet Yılmaz, Dokap Başkanı Ekrem Yüce ve Samsun Valisi Sayın Hüseyin Aksoy’un katılımıyla imzalanan protokolde Sis Dağı gibi önemli bir turizm merkezinin proje dışında bırakılmasına bir anlam veremediğini anlatan Gülay şöyle konuştu “Yeşil yaylaları birbirine bağlanacak bu Proje çok anlamlı ve önemli bir projedir. Tamamlandığında Karadeniz’in iç kesimlerine büyük ekonomik canlılık getirecektir. Ancak; Turizm Alanı kapsamındaki Sis Dağı’nın bu proje içinde yer almaması büyük bir eksikliktir. “Yeşil Yol Projesi” Sis Dağı’nı pas geçmemelidir.”

 

Konu ile ilgili olarak DOKAP Başkanı Ekrem Yüce ile görüştüğünü de aktaran SİSDER Başkanı Abdullah Gülay şöyle devam etti:

 

“DOKA Başkanı Sayın Yüce bana Sis Dağı’nın öneminin farkında olduklarını ve Görele Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu’nun da benzer taleplerde bulunduğunu söyledi. Değişik illerden farklı talepleri geldiğini ve halkın memnuniyetini esas alarak bu istekleri değerlendirdiklerini belirti ve isteklerin resmi yollarla yapılması gerektiğini ifade etti. Eğer bize böyle bir talep gelirse “Yeşil Yol”dan Sis Dağı’na bir bağlantı yolu yapılabilir.” dedi.
“Şimdi İlçemizdeki yetkilileri bu konuda girişim yapmaya davet ediyoruz. Siyasetçilerimiz de harekete geçmeli. Biz Dernek ve diğer sivil toplum örgütleri olarak gereken desteği vermeye hazırız”

http://www.yenisalpazari.com/newsdetail.asp?NewsID=2323

En son Haberler