Son Dakika Yöresel Haberler 

Belde Belediyesini Kurmakta, Kapatmakta Bize Nasip Oldu

2Beşikdüzü İlçesine Bağlı Oğuz beldesi Belediye Başkanı Şakir Yenigün Beşikdüzü Belediye Başkanlığına CHP’den aday adayı olarak bende varım derken,  partililer ve Beşikdüzü halkının baskıları sonucunda aday olduğunu açıkladı.

Adaylığınızı açıklamada neler belirleyici oldu?

Beşikdüzü’nde ilçe yönetimi olarak ön seçim kararı alındı.  Mevcut belediye başkanımız Beşikdüzü halkı üstümüzde fazlaca baskı oluşturdu. Biz hiçbir yere aday değilken Oğuz Beldesi’nde yaptıklarımız önümüzü açan bir artımız oldu.  Bir belde belediyesinde kıt imkânlarla beraber bir şeyleri başarmak bizim insanlarımızı bu umutlandırdı. Ben bu işi uzun yıllar erteledim mevcut belediye başkanı arkadaşımız var dedik ama bir yerden sonra ertelemek mümkün olmadı ve adaylığımızı açıkladık.

Partide ön seçim kararı alınmasının artısı size göre ne olacak?
      İlçe teşkilatının aldığı ön seçim kararına saygı duyuyorum. Bu durum hem partiye bir dinamizm getirecek. Ön seçim Beşikdüzü’nde bizi daha aktif hale getirecektir. Seçmen ve partililer adayını benimseyecekler ve o adayın etrafında hep beraber topyekûn kenetlenecek ben çıkmasam dahi çıkan aday arkadaşımıza bütün gücümle maddi manevi desteği saylayacağım.
Ben 89dan beri belediye yönetimiyle iç içeyim. Belediye meclisinde 3 yıl kadar belediye meclis üyeliği bir yılda belediye başkan vekilli olarak çalıştım. Daha sonra Oğuz Beldesi Belediye kurucu başkanıyım. 92-99 dönemleri arasında belediye başkanlığı yaptım. 1999 dan 2009’ a kadar Ankara’da çeşitli devlet kademelerinde çalıştım. 2009’dan bu güne kadar da fiilen belediye başkanı olarak görev yapmaktayım. Beldemde güzel şeyler yaptığıma inanıyoruz. Bunları en güzel şekilde ilçemize yansıtmak istiyorum.
Kazanırsanız ne gibi farklılık yapacaksınız?

Beşikdüzü’nde farklı bir belediyecilik anlayışı ile dahası katılımcı belediyecilik anlayışıyla hizmet etmeye talip oluyoruz. Ben bu farklı belediyecilik anlayışıyla bu ilçemize hizmet etmek istiyorum diyorum bunun için adayım.

Trabzon bütünüyle 2014’de Büyükşehir olmasından dolayı Oğuz Belediyesi ve bazı  belde belediyeleri kapatılıyor.Sizin burada yapamadım dediğiniz ya da eksik kalan projeniz var mı ?

     Bu beldenin kurucu başkanı olmak güzel bir şey ama ne yazık ki kapatmak da bize nasip oldu. Bu beldemiz sizinde gördüğünüz gibi köy olmaktan daha ziyade belde olmaya uygun. İmar planı, imar haritası, belediye hizmet binası kazandırdık. İlköğretim okulu ve ilçe tipi sağlık ocağımız hükümetin yeni uygulamaları ve tasarruf tedbirlerinden dolayı kapatıldı.
Şuan beldemizde evinin kapısına yol gitmeyen hane yok 22 km’lık bir yol ağımız var. En son kanalizasyon sorunumuz vardı bunu da Sayın Bakanımız Erdoğan Bayraktar Bey sağ olsun onun katkılarıyla halettik. Başta Sayın Bakanımıza teşekkür ediyoruz tabi ama yine Milletvekilimiz Sayın Akif Hamza Cebi’nin de devlet planlamadan bu projenin yatırım programına aldırması ve onaylanması onunda katkısı var. Bu proje  %50 hibe %50 belediye katkısıyla olması ve iller bankasından da 1 trilyon 750 bin tutarında bir kredi kullandık. Bu projenin % 40’a yakın kısmı bitti.

Beşikdüzü belediye başkanlığı için olmazsa olmaz projeleriniz var mı?

Bugün Trabzon’da turizm anlamında baktığımızda önde gelen ilçelerden biri de Beşikdüzü. Çünkü daha önceki belediye başkanı arkadaşlarımızın yaptırmış olduğu bir aqua parkımız ve plajımız var ancak bunları destekleyecek ve konaklanacak bir otelimiz yok. Besst Otel Beşikdağ’daki teleferik projesiyle birlikte mutlaka yapılması gerekiyor. Yani artıların üstüne katılarak plaj teleferik ve otel üçgeninde bir proje yapılması gerekiyor

Beşikdüzü için aday olan herkes teleferik projeden bahsediyor bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Olabilir sonuçta aklın yolu bir. Ben uzun yıllar yerel yöneticilik yaptım. Beşikdüzü’nde bir çekim merkezi olması gerekiyor. Plajımız var ancak konaklama yerimiz yok. Plajın aktif halde olması için bir konaklama yeri olması şart bunu bir şekilde beslemek lazım.

Büyükşehir belediyesi olunca belediye meclis üyelerinden iki kişi belediye başkanı da dahil üç kişi Trabzon belediyesinde Beşikdüzü’nü temsil edecek.  Bu durumda belediye meclis üyelerini seçerken parti olarak nelere dikkat edeceksiniz?
Ben yıllardır yerel yöneticiyim bu işin hem mutfağında olduğum hem sofrasında hem de sahasında oldum. Beşikdüzü’nde seçmen bazında bu adamın oyu daha fazla bunu alalım deme şansımız yok. Çünkü Trabzon Büyükşehir Meclisi şuan il genel meclisi işlevini görecek. Büyükşehir belediye paylarından ilçeye katkı oranında en iyisini katabilecek orada tuttuğunu koparabilecek işi bilen, gerektiğinde partisinin siyasetini yapabilen kişilerin alınması gerekiyor.
Tabi ki partimin benim için öngördüğü arkadaşlar benim için muteberdir ama belediye başkanının belediye meclisinde mutlaka bazı imtiyazları olması gerekir. Çünkü başarı ve başarısızlık belediye başkanıyla ilişkilendirilecek.

Başvuranların sayılar içinde kendinizi nerede görüyorsunuz?

CHP’nin Beşikdüzü’nde 450 -500 üyesi var bu resmi olmayan ön seçim kayıtlı üyelerle yapılacak bu durumda da partililerimizin daha iyi değerlendireceğine inanıyorum. Bu konuda kendime inanıyor ve güveniyorum. Ben aday olacağım diyerekten değil Beşikdüzü halkının talepleri doğrultusunda adaylığımızı açıkladım
Ön seçimden çıkamasanız partinize ve partililerinize darılacak ve gücenir misiniz?
       Üyelerimizin seçtiği kim olursa olsun bir oyla dahi geçmiş olsa ben onun yanında bir nefer gibi çalışacağım. Ben farklı bir görev tanımı beklemiyorum ben sadece Beşikdüzü belediye başkan aday adayıyım başka bir görev için aday değilim.

Vakfıkebir Gazetesi

En son Haberler

One Thought to “Belde Belediyesini Kurmakta, Kapatmakta Bize Nasip Oldu”

  1. ali gürsoy

    başkan imar planını kim yaptı veya kime sorulduda yapıldı.oğuz belediyesinde yakışıksız işler oldu..bunlarla ilgilide yorum yaparsan iyi olur.ben yaptım oldu zihniyeti ile bir yere varamazsın.

Comments are closed.