Son Dakika Yöresel Haberler 

Yayla Şenliklerinin Tarihleri Belli Oldu

IIIIIIIIYayla şenliklerinin tarihleri belli oldu. Kürtün Belediye Başkanı Ahmet Kanat, Öz kürtün Belediye Başkanı Yakup Turgut, Kazıkbeli Yaylası Muhtarı Yakup Gündoğdu,  Mercan FM den ve Mavikaradeniz TV den tanınan sevilen sunucu Tosun Paşa ile şenlik tarihlerini kararlaştırmak içi toplandılar.

09 Ağustos Cuma kadırga yayla şenliği, 11 ağustos Pazar günü Kazıkbeli yayla şenliği ve 17 ağustos cumartesi günü ise güvende yayla şenliği yapılacağı kararlaştırıldı. Kadırga, kazıkbeli ve Güvende Yayla Şenlikleri. Mercan FM ve Çay TV’den canlı yayınlanmasına kararlaştırılırken, bu senede şenliklerin sunuculuğu ise radyo ve televizyonların başarılı sunucusu Tosun Paşa’ya verildi.

Radyo ve televizyon aracılığıyla canlı olarak tüm dünyaya ulaştırılacak olan şenliklere bu sene yüksek düzeyde katılım beklediklerini söyleyen kürtün belediye başkanı Ahmet Kanat ve Özkürtün Belediye Başkanı Yakup Turgut, “Tüm halkımızı şimdiden kıadırga, güvende ve kazıkbeli yayla şenliklerine davet ediyoruz. Planınızı ona göre yapın. Yaylaların eşsiz kültürünü hem yaşayın hem de tüm dostlarınıza tanıtın. Biz şenliklerimiz vasıtasıyla yayla kültürü yaşatmaya yeni nesillere duyurmaya çalışıyoruz. Halkımızdan şenliğimize katılarak bu konuda destek bekliyoruz” dediler.

Toplantı sonrası Mercan Yayın Gurubu adına bir açıklama yapan Genel Yayın Müdürü ve Mavikaradeniz Tv program yapımcısı Tosun Paşa (Ertuğrul Yayla ) “ Bu seneki şenliklere çok farklı sanatçı dostlarımızı davet edeceğiz. Karadeniz kültürünü yaylalarda yaşatmak ve tanıtmak çok önemli, o yüzden insanları bir çatı altında kardeşliğe dostluğa ve kültürümüzü yaşatmaya davet ediyoruz, açıklamasını yaptı.

Karadeniz Postası

En son Haberler