Son Dakika Yöresel Haberler 

Sedat Gözacan Beşikdüzü Sahipsiz mi Kaldı?

123658Deneyimli siyaset adamı, Beşikdüzü ilçesinin CHP milletvekili adayı, eski il genel meclisi üyesi, tüccar Sedat Gözaçan Beşikdüzü İlçesi için endişelerini açıkladı.
Sedat Gözaçan,  “ben 5 yıl evvel Beşikdüzü’nün Trabzon il genel meclisi üyesi olduğum dönemlerde Kaymakam Bayram Ali Köse ile birlikte Ağaçlı, Bozlu, Gürgenli, Dağlıca, Duygulu ve Bayırköy köylerinde halkımızın su sorunlarının aşılması için bir proje geliştirmiştik. Fakat KHGB’nin bütçesinin kısıtlı olması dolayısı ile bizim projemiz yüksek maliyette olduğu için hayata geçirememiştik. Daha sonra bu proje Vakfıkebir Karadağ’dan gelecek olan su projesi ile birleştirilerek Beşikdüzü ilçesinin tüm köylerine su verilmesi için geliştirilip hazırlandığını öğrendik. Ancak bugüne değin hiçbir gelişmenin olduğuna maalesef şahit olamadık dedi.
Gözacan açıklamalarına; ben şimdi bakıyorum ki aradan yıllar akıp gitmiş verilen bu sözlerin hepsi havada kalmış. Köylülerimiz bu yaz aylarının sıcak günlerinde cenazelerini yıkamaya, hayvanlarını sulamaya ihtiyaç olan suyu Beşikdüzü Belediyesinin itfaiye araçları ile taşıyorlar. İçme sularını da yaylalardan araçları ile plastik kaplar ile getiriyorlar.
Gazacan, Beşikdüzüsporumuz küme düşmeyecek ve hala 3. ligde olmanın gururunu yaşayacaktık.
Beşikdüzü ilçemize stadyum yapılması sözü verildi şayet o gün o stadyum yapılsaydı Beşikdüzüsporumuz küme düşmeyecek ve hala 3. ligde olmanın gururunu yaşayacaktık. Zamanın Bakanı Faruk Özak Kızılağaç Yaylası halis dere obasına yol yapılacağının sözünü verdiği meydanda olan bir insan olarak ben dahi alkışlamıştım fakat hayallerimiz suya düştü. Halen sözü edilen 1.500 kişilik Beşikdüzü bölge cezaevi sadece söylenti olarak devam etmektedir. İnşallah siluetini de görürüz. MYO’nun durumu ise tamamen içler acısı. Eğitim öğretim acısından Türkiye’de ilk 5’e girebilen bir okulun bölümlerinin kapatılması ve tek sosyal branş üzerinde eğitim vermesi bölgemiz acısından çok yanlış bir karar olup fen bölümü üzerine eğitim yapılabilmesi için hiçbir girişimin olmayışı Beşikdüzü MYO’yu öğrencisiz bir okul pozisyonuna getirip ilçemizde eğitim gören öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere açılan park, kafe, şoför esnafı yurt vs. gibi işyeri sahiplerimizin hayallerini ve gelecekleri karartılmıştır.
Gözacan Soruyorum?  Sizler Mi Çok Beceriksizsiniz, Tonya İlçesindeki AK Parti Yöneticilerimi?.
Bu arada öğrendiğime göre Tonya AK Parti İlçe Başkanı ile İl Genel Meclisi Üyesi Hasan Tonya Ankara’ya Bakan Erdoğan Bayraktar’a gitmişler, köy yolları için 600.000TL, Erikbeli – Kadırga grup yolu için 625.000TL, Tonya İlçesi’nin tüm köylerinin suları için ise 2.500.000 TL; toplamda 3.725.000 TL parayı Tonya ilçesine transfer etmişler.  Bu olay beni Tonya ilçemiz ve siyaset adamları acısından çok mutlu etti, ancak ilçem olan Beşikdüzü olarak da çok endişelendirdi.
Şimdi Beşikdüzü İlçesi’nde siyaset yaptığını söyleyen AK Parti yöneticilerine soruyorum: Sizler mi çok beceriksizsiniz, Tonya ilçesindeki AK Parti yöneticilerimi çok becerikliler veya daha önce hazırlanmış olan Beşikdüzü İlçesi’nin tüm köylerine su verecek olan projeyi hayata geçirmeyi düşünüyor musunuz?” ifadelerini kullandı.

Vakfıkebir Gazetesi

En son Haberler