Eğitim Odası Güncel Haberler Son Dakika 

SBS sonuçları açıklandı

57440Ortaokul 8. sınıf öğrencilerinin girdiği Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçları açıklandı.
1 milyon 127 bin 211 öğrencinin katıldığı ve 8 Haziran’da son kez gerçekleştirilen SBS sonuçları açıklandı. Sınav sonuçlarına, “http: //www.meb.gov.tr” ve “http: //oges.meb.gov.tr” adreslerinden ulaşılabilecek. Sınav sonuç belgesi, öğrencilere posta yoluyla gönderilmeyecek.
Öte yandan, 8. sınıf öğrencilerine ayrıca Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) yapılmadığı için SBS puanı PYBS puanı olarak kullanılarak, yerleştirme işlemleri yapılacak. PYBS ise 16 Temmuz Salı günü açıklanacak.
-EK PUAN-
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından gerçekleştirilen uluslararası bilim olimpiyatları ve matematik olimpiyat sınavları ile proje yarışmalarında, ulusal elemelerden geçtikten sonra ülkemizi temsil etme hakkı kazanmış olan öğrencilere, katıldıkları yılın yıl sonu başarı puanlarına belirlenen oranda ek puan verilecek. Öğrencilerin, uluslararası bilim olimpiyatları ve matematik olimpiyat sınavları ile proje yarışmalarına katıldıkları yıla ait yıl sonu başarı puanına; yıl sonu başarı puanının altın madalya alan veya birinci olanlar için yüzde 10’u, Gümüş madalya alan veya ikinci olanlar için yüzde 9’u, bronz madalya alan veya üçüncü olanlar için yüzde 8’i, bu etkinliklere katılanlar için de yüzde 7’si oranında ek puan eklenecek.
Haber 61

En son Haberler