Bizden Haberler Son Dakika 

Sıcak Hava Fındığı Olumsuz Etkiledi.

sonDSC0948461 sonDSC0948861 sonDSC0949161 sonDSC0949661 sonDSC09497611Çakırlı Köyünün özellikle bazı yerlerde bu sene görülmemiş fındık olduğunu daha önce sizlere haber yapmıştık. Şuanda bazı yerlerdeki dallar fındığı taşımakta zorlanıyor. Ancak kötü haber de var.

Özellikle Haziran sonlarında yaklaşık 10 güren süren sıcak havalar güneye bakan ve fındık ocağı altlarının taş olduğu bölgelerde (resimlerden de görüleceği gibi) fındığı olumsuz etkiledi ve yaprakların sararmasına sebep oldu; fındığın gelişimini etkiledi.

Bu durum Köyümüzün her yerinde gözlemlenmemekte bazı yerlerinde görülmektedir. Temmuz başında yağan etkili yağmur ise fındığa ilaçtan daha iyi etki yaptı ve şuan da fındığın gelişimi normal sürecinde devam ediyor. Köyümüzün bazı insanları fındık bahçelerinin temizliğine başladılar. Köyüm insanları tecrübelerine dayanarak bu sene kuraklık sebebiyle  fındığa biraz erken (ağustos başı gibi) başlanabileceğini söylüyorlar. Allah (CC) inşallah fındıklarınızı bol ve bereketli kılar; Afiyetle yemeyi nasip eder….

Kaynak : www.cakirli.ner

En son Haberler