Bizden Haberler Son Dakika 

Kadırga Yaylası’ndaki iftar Programının 2.si Düzenleniyor

61616161Beşikdüzü İlçesi Oğuz Köyleri Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından Kadırga Yaylası’nda 2. iftar programı düzenleniyor. Hazırlıklar tüm hızıyla devam ederken programa yaklaşık üç bin kişinin katılması bekleniyor.

Kadırga Yaylası’nda geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen iftar programının bu yıl ikincisinin yapılacağı belirtildi. 19 Temmuz 2013 günü ikindi namazından sonra Kadırga Yaylası’ndaki tarihi açık camide başlayacak programda, bölgenin tanınmış ve sevilen sesleri, çevre il-ilçe müftülerinin de katılacağı Kur’an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif ziyafeti sunulacak. Ardından iftar yemeği verilecek.

Ecdadımızı Kur’an ve dualarla analım

Kadırga Yaylası’nda ikincisi düzenlenecek ve Kaçkar TV’den canlı yayınlanacak olan iftar programıyla ilgili olarak Oğuz Köyleri Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Kazım Zıp, “Bu dağlarda birçok isimsiz kahramanlar var. İsimlerini bilmesek de var olduklarını biliyoruz. Onları dualarımızda unutmamamız gerekir. Bugün biz onları unutursak yarın da bizden sonrakiler ve bizim çocuklarımız da bizi unuturlar. O nedenle hem bizden sonrakilere örnek olması, hem de özellikle Kadırga Yaylası’nı bizlere emanet bırakan ecdadımızı, birlikte Kur’an ve dualarla analım istedik. Hedefimiz 3 bin kişinin katılımını sağlamak.”dedi.

Dernek Başkanı Zıp, “Bu düşünce ile geçtiğimiz yıl ilkini yaptığımız iftar programımız büyük ilgi gördü. Amacımız bu işi geleneksel hale getirmektir. Trabzon ve Gümüşhane il valileri ile il müftüleri başta olmak üzere, çevre ilçelerin kaymakam ve belediye başkanlarının yanı sıra kurum ve daire amirleri ile siyasileri de davet edeceğiz.” dedi.

Vakfıkebir Gazete

En son Haberler