Son Dakika Yöresel Haberler 

Zülküf Dilli Beşikdüzü’nden Bağımsız Belediye Başkanı Adayı

1647455097Yeşilköy Belde Belediye Başkanı Zülküf Dilli yaptığı basın açıklamasında 30 Mart 2014’te yapılacak olan yerel seçimlerde Beşikdüzü’nden bağımsız belediye başkanı adayı olacağını ve her partiden oy beklediğini söyledi.

Beşikdüzü İlçesi’ndeki seçim ofisini açan Yeşilköy Belediye Başkanı Zülküf Dilli, Beşikdüzü Belediye Başkanlığı için bağımsız aday olduğunu ve çalışmalara başladığını açıkladı.

Dilli, “Son günlerde Beşikdüzü’nde aday adayları konusunda çeşitli basın organlarında açıklamalar görüyorum. Beşikdüzü’nde belediye başkanlığına aday medeni cesareti gösterip adayım diyen herkese teşekkür ediyorum. Aday olacak arkadaşlarımızın hepsi kendi dalında bir değerdir, saygı gösteriyorum. Ama birazcık da eleştirmek lazım. Çünkü ben belediye başkanıyım. Ama ameliyat yapacağım diyemiyorsam, esnaflık yapacağım diyemiyorsam, belediye başkanlığı mesleği de o kadar ciddi bir kurumdur. Herkes kendi işini yapmalı. Bu arkadaşlarımız eğer Beşikdüzü’ne gerçekten hizmet etmek istiyorlarsa kendi branşlarında uzmanlaşarak hizmet etmelidirler. Birileri çıkıp, Beşikdüzü’nde taşın altına elimizi koymanın zamanı gelmiştir gibi açıklamalar yapıyorlar. Bizim gövdemiz ve başımız 17 yıldan beri her zaman taşın altında. Onlar daha yeni koyacaklarmış, geç kaldılar.

Projelerle Beşikdüzü değişecek

Tüm aday adaylarına aday oldukları için tekrar teşekkür ediyorum, yalnız lütfen Beşikdüzü’nü seven, Beşikdüzü’nde ikamet eden Şalpazarlılara, Tonyalılara, Vakfıkebirlilere, Çarşıbaşılılara ve ismini sayamayacağımız birçok amir ve memurlara şunu söylüyorum: Allah’ını seven, Beşikdüzü’ne zerre kadar karım olsun diyen herkes burada siyaset yapan birini belediye başkanı seçecek. Ben adayım, inşallah kazanırım. Ama şunu da söylüyorum; benim en iyisini yapacağıma inandığım için bunu söylüyorum: Benden fazla bir yere birisi bir taş daha fazla koyacaksa Allah beni o göreve nasip etmesin. Giden değerlerimiz ve kurumlarımız belki bir daha geri gelmeyecek ama yenilerini getirmek için uğraşacağız. Çünkü çağ değişiyor. Değişen çağa ayak uydurmak lazım. Değişimde ne alabiliriz, zaman gösterecek. Ancak Beşikdüzü’ne her gün 1000-1500 kişinin girip çıkacağı bir teleferik projem var. Bu proje aslında rahmetli Mehmet Gözaçan’ın projesi idi. Onu biraz daha geliştirerek yap, işlet, devret modeliyle hayata geçireceğim. Beşikdağı- Ağaçlı- Yumru’dan İzmiş’e çıkacak. Yani kışın veya yazın, vatandaş binecek teleferiğe, doğayı seyredecek ve tekrar geri gelecek. BEST Otel’i uygulamalı Turizm Meslek Yüksekokulu yapacağız. Hem otel olacak, hem orada öğrenci okuyacak, hem de Beşikdüzü’nün malı olan bir yer elinde kalacak. Beşikdüzü’ne giriş ve çıkışlar yeniden düzenlenerek transit geçen insanların şehir merkezinden geçmeleri sağlanacak.

CHP’li vatandaşlardan oyumu geri istiyorum

Dilli açıklamalarını şöyle sürdürdü: “İki üç kurum gitti de ne oldu diyorlar. Aslında çok şey oldu. Beşikdüzü’nde baktığınızda lokantacı, esnaf, çaycı hepsi kan ağlıyor. Bir adliyenin gitmesi 300 kişi demektir. Organize sanayi yapıldı, Beşikdüzü ile bağlantısı kesik. Oradaki vatandaşlarla ne belediye başkanı, ne de idareciler diyalog halinde değil. Bu insanları Beşikdüzü’nün içine çekmek lazım. Onlara iş gücü noktasında yardımcı olmak lazım. Onlara ne tür işçi lazım olduğunu araştırıp yetiştirmek lazım. Bu yüzden Beşikdüzü çevre ilçelerden göç alıyor ama kendi içinden göç veriyor. Bunu engellemek, durdurmak lazım” Zülküf Dilli CHP’den, MHP’den ve AK Parti’den alacağı olduğunu da iddia etti. Dilli, “Şimdi CHP’li vatandaşlardan oyumu geri istiyorum. Benim MHP’den alacağım var. 10 yıl önce ittifak yaparak belediyeyi MHP’ye kazandırdık. MHP’den alacağım var, geri istiyorum. AK Parti ile üç seçim beraber geçirdik. Üç seçim boyunca AK Parti Beşikdüzü’nde birinci olmuşsa buna katkımın olduğunu düşünüyorum. Katkısı yok diyenlere ise 30 Mart’ta soracağım. Kafaları kuma gömüp de kumdan çıkartma zamanı geldiğinde pişman olacaklar ama o zaman soracağım. Ben, Beşikdüzü’nde CHP’lisinden, MHP’lisinden, AK Parti’lisinden, Refah Parti’lisinden, Demokrat Parti’lisinden, herkesten oy istiyorum. Beşikdüzü’nde çoluğunu çocuğunu, geleceğini düşünen bana oy vermek zorundadır. Bu göreve talibim. Bu bağlamda diğer partilerden oy almak istiyorum. O yüzden bağımsız belediye başkanı adayı oldum. Kısaca söylemek gerekirse, adaylarını beğenmeyen partililerin adayıyım. Adaylarını beğenmeyenlerin sığınacağı bir limanım” şeklinde konuştu.

Haber Linki Tıklayınız

En son Haberler