Son Dakika Yöresel Haberler 

Vatandaş Zehra Teyze 6 Aydır Evine Balkondan Girip Çıkıyor

444454545Olay Beşikdüzü İlçesi Fatih Mahallesi Dereboyu Sokak 16 hanedeki 80 yaşındaki Zehra Bayram Teyzenin başına geldi. Beşikdüzü ilçesinin 60 yıllık esnafı merhum Yorgancı Ömer Usta’nın eşi 4 çocuk annesi 80 yaşındaki Zehra Bayram teyze bugünlerde çok dertli.
Geçtiğimiz yıl Beşikdüzü ilçesinde yaşanan sel felaketi onu da vurmuş. Fatih Mahallesi Dereboyu Sokak No:16 üzerinde bulunan evini sel almaktan zor kurtulmuş. DSİ ve Beşikdüzü Belediyesi dere üzerinde çalışma yapmışlar. Evin de hemen dibinden dere ıslah çalışması yapılmış. Evin hemen bitişiğinde bulunan 45 metre karelik arazisini yol sayarak hiçbir bedel ödemeden ve anlaşma sağlamadan köprülü yol saymışlar.
Zehra teyze “Yapmayın, etmeyin benim tabulu arazimi yol yapmayın” demiş dinletememiş. Tabularını ibraz etmiş. DSİ belediyeye, belediye DSİ’ye havale etmiş, sonuç alamayınca tabulu olan arazisinin etrafını briket taşı ile çevireceğini söylemiş.
Belediye yetkilileri “Sen bu araziyi belediyeye vermezsen sana evinin tabusu yok, 100 milyar ceza yazarız.” Diyerek tehdit edilmiş.

Binaya mühürlendi ve yola duvar örüldü

Zehra teyze çok sinirlenmiş. “Ne biliyorsanız onu yapın ben arazimi vermem.” demiş. Belediye yetkilileri gelerek 4 katlı binayı 2013 ocak ayında mühürlemişler. Zehra teyze ve ev halkı hanelerine balkondan girip çıkmaya başlamışlar. Gel zaman git zaman belediye yetkilileri demir kapıya vurdukları resmi mühürü unutmuşlar, komşu çocukları da mühürü kırmış.
Zehra Teyzenin Kızı Şaduman Hanım durumu belediyeye bildirmiş. Belediye yetkilileri tekrar gelerek müdürü 3 ay sonra yenilemişler. Olup biten hadiselere ve adam yerine konulmadığından daha da sinirlenen 80 yaşındaki Zehra teyze tapulu arazisini yol yapan belediyenin yolu üzerini 300 briket taşı satın alarak yolu tarafiğe kapatmış ve arazisi üzerinde çiçek yetiştirmeye başlamış.
Yoldan geçerken caddenin tam ortasında örülmüş duvarı görünce şaşkınlığımızı gizleyemeyip sorduğumuzda mahalleli vatandaşlar ve Zehra teyze bunları anlatarak, başka belediyeler ve Trabzon belediyesi Zağnos, Ayasofya, Çömlekçi, Tanjant ve Erdoğdu projeleri dolayısı ile 28.000 konut yıkmış tüm hak sahiplerinin gönüllerini almışlar.
Beşikdüzü belediyesi ise dul bir kadın olan 80 yaşındaki vatandaşın hanesini 6 aydır mühürlü tutuyor, hukuk, tabu, adalet, insan hakları o da neymiş.
Sonnokta Gazetesi olarak gayemiz suçlu aramak değil ortada olan mağduriyetin giderilmesidir.

Haber Kaynak : Vakfıkebir Gazetesi

En son Haberler