Bizden Haberler Son Dakika 

Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Oğuz Beldesine Ziyaret

OUZ-2 kopyaTrabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Beşikdüzü AK Parti İlçe Başkanı Harun Demirci, yönetim kurulu üyeleri, Gençlik Kolları Başkanı Ömür Gündoğdu ile birlikte Takazlı ve Ambarlı köy ziyaretlerinin ardından Yeşilköy Beldesine gitti.  Burada Belediye Başkanı Zülkif Dilli ve belde halkı tarafından karşılanan Gümrükçüoğulu, Belediye Başkanı Zülkif Dilli ve vatandaşlarla bir süre sohbet etti. Onların sıkıntılarını dinleyen Başkan Gümrükçüoğlu, daha sonra buradan Oğuz Beldesine geçti.

Oğuz’a gelişinde Belediye Başkanı Şakir Yenigün, AK Parti Belde Başkanı Mehmet Turan ve belde halkı tarafından karşılandı. İlk olarak Belediye’ye çıkan ve burada bir süre Başkan Yenigün ile sohbet eden Gümrükçüoğlu, daha sonra Belediye bahçesinde düzenlenen toplantıya katıldı.

Toplantıda açılış konuşmasını belde başkanı Mehmet Turan yaptı. İlçe Başkanı ve İl Genel Meclisi üyesi Harun Demirci ise, “Biz ilçe teşkilatı olarak köyleri ziyaret ediyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımızla sizlerin derdiyle hemhal olmak için buradayız. Buranın sorunlarıyla ilgili isteklerinizi, büyükşehir ne getiriyor o konuda her türlü açıklamayı yapacaktır. Kafanızdaki soruları konuşmaların bitiminde başkanımıza sorabilirsiniz” dedi.

Oğuz Belediye Başkanı Şakir Yenigün, belde de yapılanlar ve yapılması gerekenler konusunda bilgi vererek Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu’ndan isteklerde bulundu. Başkan Yenigün konuşmasında “Belediyemiz 18 yıllık bir belediye. Şuan beldemizde kanalizasyon çalışmaları devam etmekte. İnşallah süresi içerisinde bitirip sizlere teslim edeceğiz. Organizeden yukarı olan 1700m yolumuz var. Stabilize olan bu yolun asfaltlanmasını Büyükşehir Belediyemizden talep ediyorum. Beldemizde tam 17 km kanalizasyon çalışmamız var. Beldemiz anayolunda 3,5km. Bozulan bu 3,5 km yolun da bozulan kısımlarını yine Büyükşehir Belediyemizden yapılmasını istiyoruz. Su için iki kuyuya daha ihtiyacımız var.”dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı O.Fevzi Gümrükçüoğlu, gelen isteklere karşı yaptığı konuşmada, “Belde belediyeleri kapanacak olmasına rağmen, son dakikaya kadar çalışma azminde olan bir başkanımız var burada. Belde belediye başkanlarımızın tecrübelerinden yararlanacağız. Buradaki belediye binamızı aynen yaşatacağız ve devam ettireceğiz. Burada çalışan kardeşlerimizin bütün sosyal haklarını , maaşlarını ve çalışma ortamlarını mutlaka sürdüreceğiz. Benim Trabzon Belediyesi olarak şuan bütçem 206 trilyon 700 milyar liradır. Büyük şehir olduğumuzda bu rakam enaz 300 trilyon olacak. Aradaki 100 trilyon fark ilçelerimize beldelerimize hizmet olarak dönecek. İlçe belediyelerinin genel bütçeden aldıkları yüzde 2,5’luk pay, 4,5’a çıkacağından ötürü, daha büyük bir rakam artışıyla hizmet edecek. Suyunuzu, yolunuzu, kanalizasyonunuzu büyükşehir yürütecek. Anayolları büyükşehir belediyesi, ara yolları ise ilçe belediyesi yürütecek. Bir de çok önemli kural daha var. Gerek büyükşehir belediyesi, gerekse ilçe belediyeleri 10 yıl süreyle bütçelerinin yüzde 10’nunu belde ve köylerin gelişmesine yatırım olarak harcamak zorunda.

Köylerimizin ormandan yararlanmasında eskiye nazaran hiçbir değişiklik olmayacak, hayvancılık iş ve işlemleri de devam edecek. Büyükşehir olunca parasal gücümüz yüzde 50 artacak. İl Özel İdaresi şantiyesiyle, araç parkıyla, personeliyle büyükşehire devronulacak ve aynı personel ve araç gereciyle hizmete aynen devam edecek. Bu manada kaybedilen bir şey yok. Sizlere buradan söz veriyorum mevsim sonuna kadar Ambarlı-Organize Sanayi yolunu 2 km.dir asfaltlayacağım. Belediyemizin yürüttüğü kanalizaszyon çalışmaları sonrası burada 3,5 km yol delik-deşik olacak. İş bittikten sonra yolunuzun yamama ve düzenlenme işlerini de yapmaya çalışacağım. Belde halkımızın özellikle kışın kullandıklarını söyledikleri Oğuz-Eynesil arasındaki yolun düzenlenmesi için de elimden geleni yapacağım. Siz hizmetlerin en güzeline layıksınız. Her zaman siyasi ayrım gözetmeksizin birlik ve beraberlik içerisinde olun, birbirinizi sevin” şeklinde konuştu.

Kaynak :Beşikdüzü Haber

En son Haberler