Güncel Haberler Son Dakika Yöresel Haberler 

Karadenizliler Çanakkalede Buluştu

872421Başkanlığını Çanakkale’deki genç ve başarılı İşadamımız Çakırlı Köyü insanı Turgay KILIÇ’ ın yaptığı Çanakkale Karadenizliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ÇAKADER) tarafından organize edilen “10. Karadenizliler Bahar Şenlikleri” Karadenizliler tarafından büyük ilgi gördü.

Çanakkale merkez ve ilçeleri ile komşu il ve ilçelerde yaşayan Karadenizlilerin katıldığı Çan’a bağlı Altıkulaç köyü üzerinde Hafızın Düzü mevkiinde düzenlenen şenlikte yöre halkı memleket özlemlerini giderme fırsatı buldu. Şenlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Tertip Komitesi adına bir konuşma yapan ÇAKARDER Başkanı Turgay Kılıç, her yıl geleneksel haline getirdikleri Karadenizliler Bahar Şenlikleri’nin onuncusunu gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Doğduğumuz değil, doyduğumuz yerlerde bu geleneğimizi sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

Sunuculuğu Necati Selvitop’un yaptığı Karadenizli Sanatçılar Taner Eyüpoğlu, Hüseyin Çayan, Mehmet Tak ve ÇAKADER Derneğinin Folklor ekibinin sahne aldığı Karadenizliler Şenliği’nde yaklaşık 5 bin kişi yöre türküleriyle coşarak horon çektiler. Şenliğe, AK Parti Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir, CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, Merkez Valisi Süleyman Kamçı, İl Genel Meclis Başkanı Ali Rıza Tekin, Çan Kaymakamı Yakup Tat, Biga Kaymakamı Fatih Genel, Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, AK pati Çanakkale İl Başkanı Muzaffer Kutlu, AK Parti Çan İlçe Başkanı Mustafa Karagöz, Eski Kırkpınar Ağalarından İşadamı Murat Köse, siyasi parti başkan ve yöneticileri ile çeşitli il ve ilçelerden gelen daire müdürleri katıldı. Şenlikte, Kızılay Çanakkale Kan Bağışı Merkezi’nden gelen ekip tarafından gerçekleştirilen kan bağışı kampanyasında da bağışçıların kanları kabul edildi.

Kaynak : Medya Trabzon

En son Haberler