Son Dakika 

Kazım Zıp Başkan’ın Değerlendirme Toplantısı

son1611 son461 son361 son261Oğuz Köyleri Dernek Başkanı Kazım Zıp, Resullü Köyü Kıraathanesinde Muhtarlar ve Vatandaşların Katılımlarıyla yaptığı istişare toplantısında Sisdağı bağlantısı Çobantarlası yolunun acil olarak açılması gerektiğini söyledi. Bu yolu büyük uğraşlar vererek, bağladıklarını ancak tavsiye sorununu aşamadıklarını ifade eden başkan Zıp, “Herkes bu yolun açılmasını istiyor. Biz diyoruz ki, bu yol bu aşamaya geldi ancak şekil olarak bağlandı.Tesviyesine Belediye başkanı, muhtarlar öncülük etsin, biz destek verelim, her şeyimizle yanlarında olalım. Ama yine yok derlerse vatandaş onların bu durumunu değerlendirir.”dedi.

OTÇUYU OĞUZ BELEDİYESİ YAPSIN

Oğuz Köyleri Derneği olarak, bu yıl otçu yapmayı düşünmediklerini söyleyen Başkan Kazım Zıp, şöyle konuştu: “Otçu programlarında her yıl zarar ettik, destek olmadılar. Organizasyonun bozuk olması için çalıştılar ama Allaha şükür maddi boyutu hariç çok güzel oldu. Otçu programının bu sene Oğuz belediyesi, Türkeli veya Resullü derneği yapsın. Biz maddi manevi destek olalım.”

19 TEMMUZ’DA KADIRGA’DA İFTAR

Başkan Zıp, 2012 yılında ilkini gerçekleştirdikleri Kadırga iftar programının mali bütçesini elektrikçi Mehmet Turan’ın yaptığının altını çizerek, “Biz sadece organizasyonla ilgilendik. Bize maliyeti 14 bin 500 lira oldu. Bu maliyetin yaklaşık 8 bin lirası toplandı. 6 bin 500 lirası derneğe yük olarak kaldı. Bu konuda yardımlarınızı esirgemeyen başta Mehmet Karakoç ve duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ayrıca hem destek verip hem de uğraş veren, Mehmet Turan Kardeşimize de teşekkür ediyoruz.”

İftar programını gerçekleştirmekten büyük haz duyduklarını belirten Zıp, “600 yıllık Kadırga tarihinde bir ilki Oğuzlular gerçekleştirdi. Vatandaşlarımızın memnuniyeti yüzlerinden okunuyordu. Aradan bir yıl geçti hafızalardan kazınmasını istemediğimiz için 19 Temmuz 2013’de ikincisini gerçekleştireceğiz. İnşallah diğer organizasyonlar gibi gelenek haline gelir. Bütün Oğuzlular bu tarihi unutmayın. Herkesi Kadırga’da iftara bekliyoruz.” diye konuştu.

Muhammet TAŞ ( Karadeniz Gazetesi)

En son Haberler