Bizden Haberler Son Dakika 

Çakırlı Köyü Camisindeki Değişim

sonDSC0864961Her insan evini en güzel şekle getirmek için çabalar durur da evinin eksiği de hiç bitmez. Peki,  Allah’ın evi olan camilerimizi güzelleştirmek için ne kadar çaba harcıyoruz? Bu hafta sonu Köyümüze ziyaret ettiğimde Köyümüz Merkez Camii’nin bu güzel halini görünce o kadar mutlu oldum ki bu güzelliği sizlerle paylaşmadan edemedim.

Bu hayrı yapanların ve bu hayra sebep olanların sevabını Allah (cc) muhakkak ki ahirette hadiste belirtildiği üzere “cennette bir köşk” le verecektir. Köyümüz camisinin eskimiş halıfleksleri beni de çok rahatsız etmekteydi ancak değiştirilmesi için de bir adım atamamıştım. Köyümüzün sevilen İmamı Salih TAŞKIN hocamdan camimin bu hale nasıl geldiğini bir de siz dinleyin.

Salih TAŞKIN:Allah(cc)’ın evi olan camilerimiz en güzel en temiz yerler olmalı. Yaklaşık iki ay önce köyümüze cenazeye gelen Çanakkale’deki başarılı  hayırsever işadamımız Turgay KILIÇ’ a konuyu arz ettim. O da Allah kendisinden ve geçmişlerinden razı olsun hemen planlamasını yapıp Ahmet Hamdi KILIÇ’ı ve beni yönlendirerek altı komple keçe ile kaplı üstü de resimlerden  de görüleceği gibi çok kaliteli bir halıyla camimizin alt katını yaklaşık dokuz-on bin Türk Lirasına döşetti.

Ardından caminin pencere camları şeffaf olduğu için hem caminin içi dışarıdan görünüyor hem de güneş halıları soldurup eskitiyordu. Bu durumu paylaştığım Zonguldak’ta inşaat sektöründe başarılı İş adamımız Mustafa KILIÇ hemen harekete geçerek caminin camlarını buzlu ve yeşil camlarla yaklaşık 800 TL’ye değiştirdi.

Yine bayanların caminin üst katına giriş çıkışının görünmesini engelleyen bezler eskimişti. Onu da Köyüm insanının Regaip Kandilindeki hayırları ve Beşikdüzü’ndeki esnafımız Gökhan Perde (Necati HINIZ)’ın desteği ve işçiliğiyle stor perdeyle hallettik.

İçerdeki ayakkabılıkları Caminin kapısına çıkardık. Şimdi cami içi aydınlatmayı düzenliyoruz. Hedefimizde ise camimizin halının altına döşenecek bir elektrik sistemiyle alttan ısınması çalışması var. Yaptığım araştırmaya göre 3,5-4 bin TL’lik bir maliyeti var. Bunu da yine Köyüm insanlarının desteğiyle Ramazan ve Kurban Bayramları ve diğer zamanlarda yapılacak hayırlarla kolaylıkla üstesinden geleceğimizi düşünüyorum. Köyüm insanları yapacakları hayırları Köyümüz insanı emekli Öğretmen Bayram Kılıç’a ulaştırabilir…

www.cakirli.net

En son Haberler