Güncel Haberler Son Dakika Yöresel Haberler 

Ekim Ayında Temiz Su Geliyor

2274133563Büyükliman İçme ve Kullanma Suyu Projesi’nde ilk su üretimi gerçekleştirildi. Vakfıkebir, Beşikdüzü, Çarşıbaşı, Eynesil ilçeleri ile Yalıköy Beldesi’nin su ihtiyacını karşılayacak olan dev projede Arıtma tesisi tamamlandı. Projenin önümüzdeki Ekim ayına kadar tamamının bitirilerek, yöre halkının hizmetine sunulacağı belirtildi.

Öğrencilere tanıtıldı

Vakfıkebir İMKB Mesleki Teknik Eğitim Merkezi ( METEM ) öğrencilerinin arıtma tesisinin ilk içme suyu üretme aşamasına tanıklık etmeleri için teknik gezi düzenledi. Geziye Vakfıkebir Belediye Başkanı aynı zamanda Birlik Başkanı Hayri Birinci, Beşikdüzü Başkanı Ramis Uzun, Çarşıbaşı Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz ve Yalıköy Belediye Başkanı Ali Bayram Tanrıverdi, METEM Müdürü Cemile Kahyaoğlu, Müdür yardımcısı Ahmet Coşkun ve Öğretmenler Ali Uyar ve S. Sırrı Ege katıldılar.

Gezi programında tesisin tanıtımı ve arıtma tesisinin çalışma prensibi hakkında proje koordinatörü inşaat mühendisi Nevzat Kamiloğlu bilgi verdi. Tesisin bütün üniteleri gezilerek öğrencileri tesisin çalışmasını gözlemlemeleri sağlanarak, projenin bölgemize sağlayacağı katkılar anlatıldı. Öğrencilerin katılımıyla Büyükliman bölgesinin su ihtiyacını karşılayarak 500 lt/sn kapasiteli 32 dönüm arazi ve üzerinde kurulu konvansiyonel içme suyu arıtma tesisi ilk su üretimini gerçekleştirdi.

Beşikdüzü Gazetesi

En son Haberler