Son Dakika Yöresel Haberler 

Acısı Hıdırellez Şenliği Yapıldı

1555555Yöresel sanatçılardan Sebahattin Yanık, Hüseyin Aydın, Yaylacı, Ali Şaş, Yamaç, serdar Kumaş ve Eser Meydan’ın saz ve sözleri eşliğinde şenliğe katılan binlerce kişi saatlerce horon tepip eğlendi. Çepni Kültürü arasında baharın müjdecisi olarak kabul edilen Hıdrellez’i kutlamak için her yaştan insanı bir araya toplamayı başaran Şalpazarı, Acısu şenliklerinin 23. sü ile muhteşem bir ilke daha imza attı. Şenlik alanına toplanan vatandaşlar ise Hıdrellez’i coşkuyla ve eğlenerek karşıladılar.

Şenliklere katılan MHP Trabzon Milletvekili, Bayındırlık ve İskân eski Bakanı Koray Aydın Hıdrellez’e vatandaşlarla horon oynayarak hoş geldin dedi. Şenliklere ayrıca Şalpazarı Kaymakamı Zihni Yıldızhan, Tonya Kaymakamı Yeliz Yıldızhan, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Şalpazarı Belediye Başkanı Fehmi Cengiz, Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun da katıldılar.

Şalpazarı Belediye Başkanı Fehmi Cengiz yaptığı açıklamada, bu yıl 23. sü düzenlenen şenliklerin çok muhteşem olduğuna dikkat çekerek, gelecek yıllarda şenlikleri daha geniş kapsamlı yapmayı planladıklarını söyledi.

Kaynak :Vakfıkebir Gazete

En son Haberler